Muusik Maria Faust: kõik ei saa olla hinnatud kunstnikud, see on olelusvõitlus ja peabki raske olema

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Maria Faust puhus arhitekt Louis Kahni kannatuse saksofoni. «Mind huvitas inimene ja tema kannatus, sest kannatust leidub seal palju.»

 
Maria Faust puhus arhitekt Louis Kahni kannatuse saksofoni. «Mind huvitas inimene ja tema kannatus, sest kannatust leidub seal palju.»  Foto: Toomas Volkmann

Peamiselt vist Frank Zappale on omistatud tsitaat, et muusikast kirjutada on sama, mis arhitektuuri järgi tantsida. Jazz-saksofonist Maria Faust on oma esimesel sooloplaadil «MOnuMENT» andnud kõla Saaremaalt pärit arhitektuuriklassiku Louis Kahni loomingule. Maria Faust samuti ju Saaremaalt pärit. Kujutlusi Saaremaast võib sellelt plaadilt ka kuulda.

Kohati kõlab see nagu Kaaba kivi või mõni muu kultuslik monoliit. Aga selline, kust käib õhk läbi. Mingisugune pühadusevine või absoluudiotsing selles plaadis on, nagu Fausti loomingus üldse.

Räägime Maria Faustiga veebis. Ta ütleb, et koroonaajal pidi õpilastega suheldes palju Zoomi kasutama. Et ta ikka päris püksata ei ole. Mingi distsipliin peab ju jääma.

Kuna mõnevõrra tunneme teineteist, otsustasime sinatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles