Haapsalu matab enda alla romantikalaine

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Üks maailma parimaid koore, segakoor Latvija toob ettekandele valiku vene kirikulauludest. 
Üks maailma parimaid koore, segakoor Latvija toob ettekandele valiku vene kirikulauludest. Foto: Juris Zīģelis

Haapsalu linnas toimuv Haapsalu Valgete Ööde muusikafestival kannab endas Tšaikovski festivali vaimu, kuid on veel mõnevõrra romantilisem, suvele orienteeritud, kõrgetasemeline ja vaheldusrikas muusikafestival. Ühtlasi avab Haapsalu Valgete Ööde festival Eesti Kontserdi tiheda festivalisuve.

«Tegemist on eelkõige klassikalise muusika ja kõrgetasemelise muusikakultuuri nautimise festivaliga: programm on küll kontserte täis, kuid see ei ole kindlasti selline läbi lipsamise festival, vaid pigem annaks õige elamuse see, kui külastada võimalikult palju kontserte ja lisaks Haap­salus ringi vaadata, sest linn on imekaunis,» sõnas Postimehele Haap­salu Valgete Ööde muusikafestivali produtsent Tuuli Metsoja.

Lisaks muusikaprogrammile leiab festivalikavast populaarsed jalutuskäigud läbi Haapsalu, loengud Alo Põldmäelt ja David Vseviovilt, traditsiooniliseks kujunenud lastekontserdi ja loomulikult mitmekesise klassikalise muusika programmi, mille eri kontserdid leiavad aset üle Haapsalu. Festival, mis varem kandis Tšaikovski festivali nime, on läbinud uuenduskuuri ja ühtib nüüd enam Haap­salu idüllilise õhkkonna ja romantilise muusikavalikuga, millega Haapsalus juba aastaid hiilatud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles