A-Galerii võõrustab suvel tunnustatud Norra kunstnike kollektiivi

Kultuuritoimetus
Copy
Camilla Luihni looming
Camilla Luihni looming Foto: Pressifoto

Nädala pärast, kolmapäeval, 6. juulil, kell 16:30 avaneb A-Galerii AKENDEL Norra ehtekunstnike grupinäitus JÄÄKÜLM. Avamisest võtab osa ka Norra Suursaatkond. Näitus jääb avatuks 28. augustini.

Kunstnikerühmitus ARKIVET uurib oma värkseimas näituseprojektis teemat JÄÄKÜLM. Jääkülm võib viidata temperatuurile, ilmale või toidule ja joogile. Kui aga ARKIVETi liikmed seda väljendit omavahel dialoogis uurivad, ilmneb hulk tõlgendusi ja mõtisklusi. Projektiga väljendab ARKIVET kollektiivset seisukohta tänapäeva ja keerulise ajastu kohta, milles me elame.

ARKIVET on 2014. aastal asutatud Norra kunstnike rühmitus, kuhu kuuluvad Putte H. Dal, Hilde Dramstad, Camilla Luihn ja Ella Heidi Sand. Neli ehtekunstnikku, kel igaühel oma kunstiline iseloom. Üheskoos on neil materiaalne arusaam, käsitööoskus, kunstiline taju ja kontseptuaalne teemapõhine lähenemine, mis realiseerub kaasaegses ehtekunstis – mida eksponeeritakse nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel areenil.

ARKIVET uurib üksikute teoste läbi erinevate nurkade alt, kuidas ehted võivad dialoogi-loova meediumina meie tänapäevases ühiskonnas toimida. Projektid arenevad läbi arutelu ja uurimise ning ühise soovi tuua ehted kui kunsti väljendus tänapäeva. Näiteks ideoloogilisi, sotsialistlikke, kapitalistlikke või ökoloogilisi väärtusi saab analüüsida ja ehete kaudu kunstiliseks väljendusviisiks sünteesida, mis omakorda aitab neil teemadel mõtiskleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles