KULTUURIS KUUM ⟩ Kuidas metalmuusikat kahvliga süüa?

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Muusik, helimees ja loendamatul hulgal bändidega töötanud Karl Korts.
Muusik, helimees ja loendamatul hulgal bändidega töötanud Karl Korts. Foto: Tairo Lutter

Metalmuusikat, sellest mõne jaoks hirmutavast žanrist, mis seostub alati kõige sünge, hirmutava ja tumedaga, räägitakse palju ja räägitakse hoiatavalt. Seda isegi kardetakse. Kuid mitte eestlased - on meil metalmuusikale pühenduvaid festivale ja nii kergemat kui ka raskemat metalit viljelevaid bände küll ja veel. 

Juba viimased aastad on igal suvel võimalik valida mitme raskemuusika festivali vahel ning valik näib aina suuremaks minevat. On meil aastaid väldanud Hard Rock Laager ja Käbliku Beer Camp & Rock'n'Roll, viimasel paaril aastal hoo sisse saanud Barbar Feast ning Punk ja Rock festival, lisaks kõiksugu väiksemad ühepäevased alternatiivfestivalid, järelpeod ja kooskäimised.

Eestisse on jõudma hakanud ka võrdlemisi suurel hulgal maailmatasemel žanribände, kes viljelevad kõike alates death metalist, grindcorest, doomist, industrialist, black metalist, klassikalisest hevist ja kõigist teistest mõeldavatest žanritest, kel on suisa lust siia tulla, sest kuulajaid, nautlejaid ja kaasaelajaid ometigi on.

Miks inimesed aga metalmuusikat kuulavad? Metalmuusikale pühendatud episoodis arutlemegi metalmuusika kui nähtuse üle, et saada selgust, kes metalmuusikat kuulavad, teevad ja naudivad ning millised karvased ja sulelised käivad näiteks Hard Rock Laagris.

Kuhu on metalmuusikal veel areneda, milline on tulevikumuusika ja kuidas metalit kuulata, rääkisid muusik ja helitehnik Karl Korts ja kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles