Leiutajatekülas hakatakse pühi tähistama! Janno Põldma tutvustab uut Lotte-raamatut

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Heiki Ernitsa illustratsioon sellel aastal ilmuvast raamatust «Jõulud Leiutajatekülas»
Heiki Ernitsa illustratsioon sellel aastal ilmuvast raamatust «Jõulud Leiutajatekülas» Foto: Heiki Ernits

Janno Põldmalt ja Heiki Ernitsalt ilmub sellel aastal uus raamat Lotte seiklustest jõululaupäeval. Raamat kannab nime «Jõulud Leiutajatekülas». Põldma sõnul on enne detsembrit ilmuva raamatu tekst valmis ja praegu tegeleb Heiki Ernits illustreerimisega.

«Uue raamatu lugu on võetud sealt, kust nad kõik on võetud. Kusagil on mingi pilv, sirutan käe välja ja nopin sealt mingi teema. Ma ei teagi, kust need lood tulevad, aga nii see on käinud kõik need aastad!» muheleb Põldma.

Põldma sõnul toimub raamatu tegevus talvel, sest talvest ei ole nii palju kirjutatud. «Lottemaa on talvel ka avatud, aga põhirõhk on ikkagi suvel, kuna siis toimuvad igasugu mängud ja etendused. Aga talvel on Lottemaal samamoodi elu, seega mõtlesin, et kirjutaks uue raamatu talveatmosfääris. Raamatu tegevus toimub ühe päeva jooksul. Selle päeva jooksul juhtub paljude Leiutajateküla elanikega erinevaid asju. Muidugi tuleb ka jõuluvana külla. Uuest raamatust leiab eelmistest Lotte-lugudest tuttavaid momente. Tuleb juttu pereliikmete omavahelisest lähedusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles