Baltoscandalil esietendub dokumentaallavastus Rakvere koolinoortega

Kultuuritoimetus
Copy
«Sihtkoht teadmata 12HMR» proov
«Sihtkoht teadmata 12HMR» proov Foto: Emer Värk

Rakvere legendaarses ööklubis Carola valmib Baltoscandali festivaliks Liisa Saaremäeli ja Emer Värki dokumentaallavastus «Sihtkoht teadmata 12HMR», mille kaasloojateks ja etendajateks on Rakvere Reaalgümnaasiumi vastsed vilistlased. Esietendus on 6. juulil ning teine etendus 7. juulil, mis mõlemad on juba välja müüdud.

Lavastus «Sihtkoht teadmata 12HMR» toob publiku ette kirju koondportree noorte inimeste eludest, kooli lõpust, lahknevate teede ristumiskohast, väikelinnas kasvamisest ja unistustest tuleviku osas.

Etendajateks on oma ea eksperdid ehk Rakvere Reaalgümnaasiumi abituriendid, kellega koostöös Liisa Saaremäel ja Emer Värk loovad ruumikogemuse, milles põimuvad dokumentaalne materjal ja selle fiktiivne tõlgendus. Lavastuse ruum on kohtumispaik noorte ja publiku vahel, et aktiveerida vastuoluline mälukeha, milles on ilu, arusaamatust kui ka torkavat teravust.

Idee teha festivali jaoks midagi kohaliku kogukonnaga tuli Baltoscandali kunstiliselt juhilt Priit Raualt. «Ma väga ootan Liisa Saaremäeli ja Emer Värgi lavastust noortega. Seda me keegi ei tea veel, mis sealt tuleb.

Sellised lavastused peavad olema igal festivalil, et ma tean, millest ja miks seda tehakse, aga isegi mina ei tea, mis asi see täpselt on. Rakvere ühisgümnaasiumi lõpupidu toimub samas kohas, kus toimuvad etendused. Kuidas nad on seotud, seda näeme, kui lähme festivalile, kuigi pileteid sinna enam ei ole,» rääkis Priit Raud.

Rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal toimub Rakveres 6.–9. juulini. Neli päeva tihedat programmi toob Rakvere linna tänavatele, teatri- ja spordisaalidesse ning isegi kaubanduskeskusesse esinejad Eestist, Euroopast ja kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles