Novembris elavdab Tartut elektroonilise muusika festival Inwards

Kultuuritoimetus
Copy
Taani elektroonilise muusika artist Courtesy. Pilt on illustreeriv.
Taani elektroonilise muusika artist Courtesy. Pilt on illustreeriv. Foto: IMAGO/Gonzales Photo/Scanpix

Sel sügisel, 4. novembril leiab Tartus aset elektroonilisele muusikale pühendatud Inwards Festival, mis kulmineerub elamuskontserdiga Tartu Jaani kirikus. Inwards on ametlik osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

 

Inwards on linnafestival, mis toimub neljas erilises asukohas ning mille programm on kujundatud toimima ühtse tervikuna. Festivali korraldajate sõnul on lõppeesmärk teha sündmus, mis pakub inimestele võimalust sügavaks sissevaateks ning elektroonilise muusika absoluutseks nautimiseks.

«Inwards festivaliga katsetame uudsete formaatidega, millega kaasata publikut ja pakkuda erilist kogemust. Olgu see ümberhäälestav audiorännak läbi Toomemäe, mis viib võimsa kontserdini kirikus, temaatiline vestlusring või hoopiski elav järelpidu, kus täiehingeliselt tantsida. Usume, et toome lauale midagi omapärast ja erilist,» ütles festivali kohta kunstiline juht Tristan Rebane. «Oleme elevil, et näha, kuidas see kõik õnnestub,» lisas korraldaja.

Kaasaegsele elektroonilisele muusikale ja audiovisuaalsele kunstile keskendunud Inwards Festival toimub esimest korda aastal 2022 ning teist korda aastal 2024, kui üritus on kolmepäevane.  Terviklik programm kuulutatakse välja augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles