Uus naeruväärne TikToki trend rikub «Käsilased 2» filmiseansse (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Maskotid «Käsilased 2» esilinastusel
Maskotid «Käsilased 2» esilinastusel Foto: Image Press Agency / Scanpix

Mitu Suurbritannia kino on keelanud ülikondi kandvatel noortel siseneda, vahendab BBC. Seda põhjusel, et TikTokis levib uus trend #gentleminions, mis näeb ette, et noored lähevad uut animafilmi «Käsilased 2» vaatama viisakates ülikondades ning korraldavad seansi ajal suure segaduse.

Trendi algatas 18-aastane austraallane Bill Hirst, kes ütles: «Tegime nii lihtsalt lõbu pärast. Panime ülikonnad selga ja läksime otse kinno. See juhtus kõik väga spontaanselt.»

Teismelised kinokülastajad käituvad filmi ajal üleannetult selleks, et sarnaneda filmiseeriatest «Mina, supervaras» ja «Käsilased» tuntud supervarga Gruga. Osa noori sööb seansi ajal banaane, mis on Gru abiliste meelistoit.

Üks sotsiaalmeedias ringlev video kujutab ülikondades noori kinno sisenemas ning filmi ajal lärmakalt hüüdmas, et näidata demonstratiivselt poolehoidu. Videole lisatud teksti kohaselt on viis aastat kestnud ootamine lõpuks läbi saanud. Supervaras Gru seikles nimelt kinoekraanidel viimati viis aastat tagasi filmis «Mina, supervaras 3».

Kinodele on ülikondades noorte lärmamine aga põhjustanud palju peavalu, sest teised kinokülastajad käivad nende peale kaebamas ning leiavad, et selline käitumine rikub filmiseansi ära. Seetõttu on osa kinosid pidanud üles panema hoiatuse. Üks Worcesteris asuv kino oli sunnitud ühe päeva jooksul tagastama väljavihastatud kinokülastajatele 1300 naela väärtuses pileteid. Mitu kino on pidanud seansse ära jätma.

#gentleminionsi trend on leidnud ka positiivset vastukaja. Osa leiab, et see trend on suurepärane näide filmiseeria kollektiivsest fännamisest. Trendi kiitis ka filmi «Käsilased» tootnud stuudio Universal Pictures, mille Twitteri kontole ilmus säuts: «Kõigile, kes tulevad «Käsilasi» vaatama ülikonnas: me märkame teid ja armastame teid!»

Seda, kui suures ulatuses trend ka Eestisse jõuab, saab näha juba siis, kui «Käsilased 2» 15. juulil kinodesse tuleb. Facebookist leiab juba ürituse, mis kutsub inimesi üles Lõunakeskusesse vaatama filmi «Käsilased 2» pidulikus riietuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles