NÄDALA PLAAT Frank Sinatra kadunud album

Margus Haav
, reporter
Copy
Frank Sinatra Hollywoodis aastal 1955. Tema karjäär kulges läbi seitsme aastakümne.
Frank Sinatra Hollywoodis aastal 1955. Tema karjäär kulges läbi seitsme aastakümne. Foto: Frank Worth/ZUMAPRESS.com

Tehniliselt võttes ei ole «Watertown» päriselt senitundmatu materjal, mis on nüüd juhuslikult avastatud kuskilt stuudio laoruumi tolmuselt riiulilt. «Watertown» ilmus aastal 1970, aga ega tal teab mis hästi läinud ning põhimõtteliselt unustati plaat üsna kiiresti ja korralikult.

See kontseptuaalalbum ilmus kõigest aastapäevad pärast seda, kui Sinatra oli surematuks laulnud prantsuse autorite pala «Comme d’habitude» ingliskeelse versiooni «My Way», mida tegelikult enne teda oli esitanud ka Elvis Presley. «Watertown» müüs napilt 100 000 eksemplari, mis on Sinatra standardite järgi masendav häving ja totaalne läbikukkumine.

Juba kavas olnud temaatiline telesaade jäi ära. Kriitikutele ei meeldinud plaat samuti ning nii kaduski ta aastakümneteks orbiidilt koos teiste Sinatra vähem tähtsate teostega, kuni suvel 2022 anti välja selle uusversioon, mis on nüüdseid võimalusi täies mahus kasutades taastatud originaallintidelt. Küllap on palju Sinatra fänne, kellel konutab kuskil mõnelt suurlinnatäikalt paari euroga ostetud albumi originaalvinüül. Mina olen muide nende hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles