Ostrova festival toob Setomaale Eesti muusika paremiku

BNS
Copy
Ostrova festivali esimene õhtu möödunud aastal.
Ostrova festivali esimene õhtu möödunud aastal. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Setomaal Ostrova külas toimub 22.–23. juulil muusikafestival, kus kahe päeva vältel astub lavale 12 kollektiivi.

Festivali teeb eriliseks see, et iga päev elab Ostrova külas vaid neli inimest, kuid korra aastas koguneb umbes 2000 osalejat Eesti muusikat nautima.

«Oleme 12 tegutsemisaasta jooksul programmi koostades lähtunud alati põhimõttest, et toome Setomaale Eesti muusikatipud, tutvustame kaugemalt tulnud külalistele Seto kultuuri ja anname kohalikele elanikele võimaluse ennast tutvustada ja esineda suurel laval, mida toetab Eesti parim heli- ja valgustehnika,» ütles korraldaja Evelin Tulp.

Kohal on Terminaator, Tanel Padar, Singer Vinger ja Wiiralt. Setomaa kohalikest muusikutest astuvad üles Nedsaja küla bänd, Rikka Ivvani Orkester ja tantsurühm Poloda Piigad. Üle pika aja on taas võimalik otsida välja laulusõnad, sättida end piknikutekile ning laulda kaasa koos Reet Linna, Are Jaama ja Tõnu Raadikuga. Mahedamat muusikat pakub reede õhtul Daniel Levi. Suurem tantsupidu toimub laupäeval, kui lavale tuleb Kruuv.

Festivalil on mõeldud ka lastele. 23. juulil toimub küünis teatrietendus «Piip ja Tuut kontserdil». Lisaks on lastele avatud eraldi telk koos joonistustarvete ja mänguasjadega, erinevad kiiged ja liivakast.

Festivali ala kõrval on ööbijatele avatud nii telkimisala kui ka karavanipark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles