Brasiilia metal-artisti albumil kõlavad eestikeelsed karjeid

Kultuuritoimetus
Copy
Lembetu Loitsu 25. juubelipeol.
Lembetu Loitsu 25. juubelipeol. Foto: Sander Ilvest

15. juulil ilmub Brasiilia black-metal bändi Patria album nimega «Hexerei». Sellelt leiab ka ühe eesti keelse loo «Viimne väävlisõõm», mille on sisse laulnud ansambli Loits solist Lembetu (Ahto-Lembit Lehtmets).

Kutse plaadil kaasa teha tuli Patria kirdramehelt Mantuselt (Marcelo Vasco). Lembetu sõnul on nad Marceloga pikemat aega tuttavad ja nii Loits kui Patria on tegutsenud ka ühe plaadifirma all, milleks on Drakkar Produktions Prantsusmaalt. Lõpliku tõuke koostööks andis aga ühine kohtumine aasta alguses Tallinnas. «Märkasin Instagrammi lugudest, et üks laev hakkab Loitsu loo saatel Helsingist Tallinnasse sõitma ja reageerisin sellele. Järgmisel hetkel juba jooksin ummisjalu Kadrinas rongile ja umbes tund hiljem istusimegi Tallinnas pizza baaris ühise laua taga – mina, minu elukaaslane ja Marcelo koos oma Brasiilia sõpradega,» kirjeldab Lembetu sündmuste käiku.

Lembetu vokaalipartiid läksid linti Zorg stuudios ja stuudiotööle kuluma pidanud summa koos väikese Loitsu poolse lisaga saadeti osapoolte kokkuleppel otse Ukraina kaitsjatele.

Patrias kitarrisiks kohuste täitmisele lisaks on Marcelo Vasco on tuntud plaadikaanekujundaja (Slayer, Kreator, Testament, Enslaved, Dimmu Borgir, Behemoth, Borknagar jne). Samuti on ta päris mitme bändi liige. Tuntuim ehk The Troops of Doom , mille ninameheks Jairo «Tormentor» Guedz, endine Sepultura originaalliige («Bestial Devastation» ja «Morbid Visions» albumid).

Patria uue albumi digileviga hakkab tegelema Saksa plaadifirma Nuclear Blast digitaalne tütarettevõte Blood Blast. Nuclear Blast on maailma suurim metal muusikale pühendunud plaadifirma maailmas. Füüsilisel kujul annab plaadi välja Dawnrazor Records (Brasiilias), Ketzer Records (Saksamaal), Helvete Records (Mehhikos), Rebellion Republic (USA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles