Tõeline kahurvägi! Vaata, kes mängivad uues kodumaises sarjas «Musta kivi saladus»

Kultuuritoimetus
Copy
«Musta kivi saladuses» lahendab neljaliikmeline noortekamp jäljetult kadunud Mirjami juhtumit
«Musta kivi saladuses» lahendab neljaliikmeline noortekamp jäljetult kadunud Mirjami juhtumit Foto: Marek Metslaid

Möödunud nädalavahetusel startisid uue kogupere põnevussarja «Musta kivi saladus» võtted. Sarja peaosadest leiab neli laps-detektiivi, kes on asunud lahendama jäljetult kadunud Mirjami juhtumit.

Sarja loojateks on tuntud tegijad, kes on olnud ülimenukate sarjade «Kättemaksukontor» ja «Väikelinna detektiivid» valmimise taga.

Sarjas on andekate lapsnäitlejate kõrval üles astumas Eesti menukate näitlejate kahurvägi alustades Hendrik Toomperest ja Tõnu Ojast kuni Mart Müürisepa, Janek Joosti, Piret Krummi, Piret Simsoni ja Katrin Pärnani välja.

Sarja produtsent Raivo Suviste sõnul on põneva ja müstilise loo taustal ka oma osa hinge kriipivatel inimlikel tunnetel ja saatustel.

Uus ja haarav sari räägib 4-liikmelisest noortekambast, keda ootab ees üks meeldejääv ja põnev suvi, mis erineb kaugelt tavalisest. Loo tegevus toimub suvises Eesti väikelinnas, kus viis aastat tagasi kadus väga salajastel asjaoludel skandaalse kuulsusega astrofüüsikust professori lapselaps Mirjam.

Tüdrukut hakkab otsima noortekamp Martin, Anni, Kevin ja Eliise ehk detektiivibüroo M.A.K.E. Mirjami juhtumit uurides satuvad lapsed mitmetesse erinevatesse seiklustesse ning ohtudesse. Põnevust täis suvi paneb proovile laste suhted oma lähedastega ja omavahel.

Mirjamist saab laste jaoks uus huvitav eesmärk – kas kambal õnnestub leida tüdruk, kes on kadunud olnud juba viis aastat, aga kelle vanaisa usub, et ta on ikka veel elus? Sündmustesse toovad pöördeid laste kadumisega tegelev politseiuurija ja uudishimulik ajakirjanik.

Sarja stsenaristid on tuntud ja kogenud Mihkel Ulman, Birk Rohelend, Mihkel Seeder. Režissööritoolilt leiab Margus Raidi ning produtsendiks on Raivo Suviste. Kuueosalise sarja esimene hooaeg jõuab vaatajateni striimingteenuses Elisa Huub juba käesoleva aasta sügisel. Elisa Huubi sisu on kättesaadav kõikide TV operaatorite klientidele.

Uus 6-osaline telesari on mõeldud nooremale vanusegrupile, kuid kindlasti pakub vaatamisrõõmu ka vanematele pereliikmetele. Sarjas on nii põnevust, ulmet kui ka õpetlikku lastevahelist sõprust ning vaadet ühe väikelinna ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles