«Seriaal pole mõeldud kriitikutele!» Menukirjanik kaitseb ülijõhkrat uut põnevussarja

Kultuuritoimetus
Copy
Chris Pratti mängitud mereväelane James Reece sarjas «The Terminal List»
Chris Pratti mängitud mereväelane James Reece sarjas «The Terminal List» Foto: Sarjakaader

Amazon Prime Videosse ilmus 1. juulil uue põnevussarja «The Terminal List» esimene hooaeg, mis on kriitikutelt saanud pigem laitvaid hinnanguid. «The Terminal List» põhineb samanimelisel 2018. aasta bestselleril, mille autor Jack Carr kaitses tuliselt seriaali. «The Terminal List» on vaadatuim Amazon Prime'i seriaal ka Eestis.

Sarjas kehastab Chris Pratt traumeeritud USA mereväe eriüksuslast James Reece'i, kes riskib eluga, et paljastada ohtlik vandenõu. Arvustustes on «The Terminal Listi» nimetatud «alfaisaste appikarjeks» ja «parempoolseks kättemaksufantaasiaks», mis sobib vaatamiseks «40ndates Call of Duty mängijatele».

James Reece'ile keskenduva raamatusarja autor Jack Carr andis jutusaates «Tucker Carlson Tonight» intervjuu, kus väitis, et kriitikal on poliitilised tagamaad. Carlson küsis nimelt Carrilt, miks kriitikute ja vaatajate hinnangud veebisaidil Rotten Tomatoesi nii tugevalt erinevad.

«Hukkamõist läheb täiesti kokku sellega, mida mina näen Ameerika praeguses kultuurilises ja poliitilises kliimas. Paistab, et sari ärritas nii mõndagi kriitikut. Aga vaatajate 95-protsendiline poolehoid Rotten Tomatoesis mõjub tasakaalustavalt. Me ei teinud seda seriaali kriitikutele.

Tegime selle neile, kes tunnevad sõjatandrit. Tegime sarja sõduritele, meremeestele, pilootidele ja mereväelastele, kes on käinud Iraagis või Afganistanis ning saavad sarja diivani pealt vaadates öelda: «Ma näen, et tegijad on vaeva näinud. Nad pingutasid, et luua seriaal, mis mind kõnetab.» Ja Rotten Tomatoesi järgi tundub, et me jõudsime sellele eesmärgile lähedale.»

Sarja produtsentide hulka kuuluv Carr luges ette katkendeid mitmest arvustusest ja märkis, et üks kriitik olevat imestanud, kuidas «The Terminal Listi»-sugust sarja üldse kutsuma peaks. «Seda peaks kutsuma Amazon Prime Video kõige populaarsemaks sarjaks,» märkis Carr muheledes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles