NÄDALA SUVELAVASTUS Üllar Saaremäe ja Natali Väli pilluvad sädemeid romantilises põnevikus

Copy
Romantiline triller – see on igati sobiv žanrimääratlus Eric Elise’i ja Roger Reesi näitemängule «Topeltduubel», kus mängivad Üllar Saaremäe ja Natali Väli.
 
Romantiline triller – see on igati sobiv žanrimääratlus Eric Elise’i ja Roger Reesi näitemängule «Topeltduubel», kus mängivad Üllar Saaremäe ja Natali Väli.  Foto: Kalev Lilleorg

Romantiline triller – see on igati sobiv žanrimääratlus Eric Elise’i ja Roger Reesi näitemängule «Topeltduubel», Peeter Volkonski tõlkes, Üllar Saaremäe lavastuses. Mulle tundub, et triller ei ole kuigivõrd teatripärane nähtus, teatril pole erilist mõtet kinoga konkureerida.

Aga kui lisada noaotsaga romantikat ja siis veel paras annus komöödiat, on tulemuseks mõnus suvelavastus. Sagadi mõisa interjööri sobib «Topeltduubel» kenasti, mõisasaal on täiesti kujuteldav Richard ja Phillipa Jamesi elegantseks Londoni koduks. Vaheajal mõisas ringi uidates see illusioon isegi süveneb.

Misanstseenide laienemine rõdule, iseäranis aga tuules lehviv kardin õhutab salalikku pinevust. Nähtud etendusel, 10. juulil, sekkus sündmustikku äike, välgusähvakud ja müristamine olid ajastatud lausa jumaliku täpsusega, aga samas diskreetselt. Muusikaline kujundus toonitab nii põnevust kui romantikat, nii lootust kui nukrust. Eraldi kiitust väärivad kunstnik Ketlin Küti maitsekad ja stiilsed kostüümid.

Tagasi üles