NÄDALA PLAAT Indie-staarid pagesid vaimusilmas Baleaaridele

Margus Haav
, reporter
Copy
Metric on eelkõige Emily Haines pluss James Shaw.
Metric on eelkõige Emily Haines pluss James Shaw. Foto: Star Shooter/MPI/Capital Pictures

Veidravõitu nimega Toronto bänd Metric tuli kokku kaks aastat enne sajandivahetust. Tõsi, alguses tegutseti veel veidrama nime all, nende esimene EP kandis nime «Main­stream» ja see oli ühtlasi ka bändi enda nimeks.

Metricu tausta on alati kirjanud teatud ports tervitatavat irooniat ja lahedat huumorit ning ega ole vist palju bände, kelle debüütalbum ilmub nende ametlikus diskograafias alles kolmandana. Oma kaheksanda kauamängiva nimetasid nad «Formanteraks» Hispaaniale kuuluva Vahemere saare järgi, kus nendest muide keegi pole kunagi käinud.

Metric on eelkõige Emily Haines (vokaal, süntesaatorid, kitarr, tamburiin, klaver jne) ja James Shaw (kitarr, süntesaatorid, theremin, taustavokaal). Bändi esimeseks kauamängivaks sai «Old World Underground, Where Are You Now?» (2003), selle järg «Live It Out» ilmus kaks aastat hiljem. Mõlemad said sooja vastuvõtu ja sületäie auhindade osaliseks ning kogu selle käigus tekkinud sahmerdamisega läks nii kiireks, et nende esikalbumiks mõeldud, juba 2001. aastal salvestatud «Grow Up and Blow Away» sai ilmuda alles 2007. aastal ning seda pisikeste kosmeetiliste muudatustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles