NÄDALA PERSOON ⟩ Eesti edukaim näitekirjanik Urmas Lennuk: kui töö on huvitavam kui elu, siis keegi kannatab selle arvelt

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Näitekirjanik Urmas lennuk räägib, et talle meeldib vaadata elu - minna bussijaama või poodi ning kuulata inimeste vestlusi.
Näitekirjanik Urmas lennuk räägib, et talle meeldib vaadata elu - minna bussijaama või poodi ning kuulata inimeste vestlusi. Foto: Ain Liiva

Parim sel aastal rambivalgust näinud suvelavastus on vähemalt siinkirjutaja meelest Soontagana vallamajas mängitud «Ai, velled...», autor Urmas Lennuk, lavastaja manalamees Raivo Trass. Kui tavaliselt on teatrisaalid tulvil naisi, siis metsavendade tükki «Ai, velled...» vaatasid mehed. Seda tüüpi mehed, kes naise käsu peale teatrisse ei tule, vaid ainult siis, kui ise õigeks peavad.

Lennuk paistab olevat kõige töökam inimene Eesti teatris. Ta lavastab ja kirjutab nagu hull. Lennuki dramatiseeritud oli ka Rakvere suvelavastus «Robin Hood». Augusti algul esietendub Tartumaa laanes «Ukuaru», jällegi dramatiseering Lennukilt. Setomaal mängitakse veel üht Lennuki seatud tükki «Petserimaa igatsus».

Sügisel tuleb Rakveres lavale Lennuki «Nipernaadi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles