Eesti muusika ilmus olulise plaadifirma alt

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester esitlesid Pärnus uut plaati «Estonian Premieres», kus kõlavad Tõnu Kõrvitsa, Ülo Kriguli, Helena Tulve, Tauno Aintsi ning Lepo Sumera looming.  
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester esitlesid Pärnus uut plaati «Estonian Premieres», kus kõlavad Tõnu Kõrvitsa, Ülo Kriguli, Helena Tulve, Tauno Aintsi ning Lepo Sumera looming.  Foto: Tõiv Jõul

Plaat «Estonian Premieres» valmis koostöös rahvusvahelise plaadifirmaga Outhere Music (Alpha Classics kaubamärgi all), kellega koos salvestasid Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester ka kaks esimest plaati.

2020. aastal andsid nad välja Erkki-Sven Tüüri autoriplaadi «Mythos», mis saavutas rahvusvahelise tähelepanu ja pälvis Prantsusmaa mainekaima klassikaplaadi auhinna Diapason d’Or nüüdismuusika kategoorias ning nomineeriti Saksa muusikaauhinna Opus Klassiku erinevates kategooriates. Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkestri debüütplaat ilmus 218. aastal ning seal kõlas Dmitri Šostakovitši looming.

Uuel plaadil kõlab Eesti Festivaliorkestri esituses kuus teost viielt rahvusvaheliselt tuntud eesti heliloojalt. Dirigent Paavo Järvi sõnul näitab plaat, kui rikas ja mitmekihiline on Eestis loodud muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles