Tahan oma filmi tagasi: nördinud Stallone astus «Rocky» õiguste nimel sõjaretkele

Kultuuritoimetus
Copy
Sylvester Stallone kehastas viimati Rocky Balboat filmis «Creed II» (2019)
Sylvester Stallone kehastas viimati Rocky Balboat filmis «Creed II» (2019) Foto: Capital Pictures/Scanpix

Kuulus näitleja ja lavastaja Sylvester Stallone tegi Instagramis mitu nüüdseks kustutatud postitust, kus nimetas «Rocky» filmiseeria produtsenti Irvin Winklerit «parasiidiks» ja «täiesti ebainimlikuks», sest Winkler keelab Stallone'ile poksiseeria õigusi.

Stallone sõimas Instagramis ka Irvin Winkleri poega David Winklerit, nimetades viimase memuaari «The Arrangement» kõige halvemaks raamatuks üldse. «Kui teil kempsupaber otsa saab, siis ostke see raamat. See ei valmista teile pettumust, kuna imab hästi,» arvustas Stallone Winkleri raamatut.

Davidi isa Irvin Winkler, keda Stallone sotsiaalmeedias kõige teravamalt ründas, on nii «Rocky» filmide kui uuemate «Creedi» filmide kaasprodutsendiks. Stallone ei ole kunagi olnud «Rocky» seeria produtsent ning hakanud tundma, et on seetõttu ilma jäänud märkimisväärsetest rahasummadest, mida «Rocky» saaga on aastakümnete jooksul kokku ajanud. Stallone pole ka novembris ilmuva uue «Creedi» filmi produtsentide seas, ehkki kehastab filmis taas Rocky Balboat.

«Irwin on kontrollinud «Rockyt» üle 47 aasta ja nüüd kontrollib ta «Creedi». Ma tahaksin endale tagasi saada selle väikese osa õigustest, mis mulle kuuluvad, enne kui need Irvin Winkleri lastele edasi lähevad. Kas see ei oleks 93-aastaselt härrasmehelt mõistlik žest? See on valus teema, mis mu hinge närib, sest ma tahtsin ka oma lastele midagi «Rockyst» jätta,» kirjutas Stallone Instagramis. Ta postitusele juurde halvustava karikatuuri, mis kujutab Irvin Winklerit inimese peaga maona, mille suust tuleb välja noatera.

Stallone'i panus «Rocky» seeriasse on kahtlemata olnud hindamatu. Stallone on tervelt kaheksas filmis mänginud seeria peakangelast, ta lavastas järjest mitu «Rocky» järge ning oli kõikide «Rocky» filmide stsenaristiks. Stallone'i kirjutatud oli ka kõige esimene «Rocky», mis 1977. aastal võitis 3 Oscarit. Sellest hoolimata pole Stallone'il kunagi kas või osaliselt olnud «Rocky» õigusi, mis on 76-aastase Stallone'i hinge kriipima hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles