Eesti Jazzliidu suvekontsert kujutab Eesti kulgemist läbi saja aasta

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Pol Belardi Force
Pol Belardi Force Foto: Pressifoto

21. juulil toimub Eesti Jazzliidu suvekontsert Saaremaal. Juba kolmandat suve on Eesti Jazzliidu lavaks Triigi Filharmoonia. Sellel aastal astuvad lavale Luksemburgi kooslus Pol Belardi Force ja Ajaväli Eestist.

Luksenburgist pärit Pol Belardi Force'i helikeel kuulub moodsa džässi valdkonda. Helilooja Pol Belardi peenelt komponeeritud teosed varieeruvad mõtlikust melanhoolsest meloodiast energiliste eufooriliste paladeni, andes bändiliikmetele võimaluse improviseerida.

Belardi ütles kontserdil esitatava muusika kohta: «Meie muusika on kergelt gruuvikas, kompositsioonid koosnevad keerukatest meloodiatest, lõbusatest harmooniatest, sealjuures on mõjutusi minimalismist ning ka oaase improviseerimise ja interaktsiooni jaoks.»

Pol Belardi Force koosseisu kuuluvad David Fettmann altsaksofonil, Dorian Dumont klaveril, Niels Engel trummidel ja helilooja Pol Belardi bassil.

Teiseks koosluseks on Ajaväli. See projekt valmis Eesti Vabariigi 100. juubeliks ning kontserdil võetakse kuulaja kaasa ühele muusikalisele rännakule, mis kujutab Eesti kulgemist läbi saja aasta, rõhutades, et paljude keerukate sündmuste taustal on eestlasi alati saatnud ka rõõmutunne.

Rõõm elu, päikese, metsa, maa ja armastatute üle, oma keele ning kultuuri ning nüüd juba sajandijagu ka oma riigi üle. Projekt toob Raun Juurikase eestvedamisel fookusesse valiku rõõmu ja soojuse energiaga täidetud Eesti heliloojate lugusid läbi aegade, mis näitavad kodumaise muusikakultuui päikeselist poolt. Ajaväli koosseisu kuuluvad laulja Liisi Koiksin, Raun Juurikas klahvpillidel, Andre Maaker kitarridel, Ara Yaralyan basskitarril ja Martin Petermann lööpillidel.

Tagasi üles