GALERII ⟩ Vaata, kuidas Eesti rokkbänd oma unistuste muusikavideo valmis tegi

Kultuuritoimetus
Copy

Kevadise muusikakonkursi «Be The Meister» võitjabänd Dreadpin sai eile ellu viia oma unistuse – luua oma loole «Clockwork» vägev muusikavideo. Kuna see oli bändipoiste jaoks esimene kord muusikavideot teha, siis olid emotsioonid arusaadavalt laes.

Samal ajal, kui Rally Estonia korraldusmeeskond Tartus, Eesti Rahva Muuseumis oma asju kokku pakkis, pakkisid A Cube Agency produktsioonifirma enda kastid lahti.

Loetud minutitega loodi muuseumi laiadesse koridoridesse prožektorite, kardinate, nööride, õigete kaameranurkade ja teiste produktsioonisaladuste abil võtteplats, kus ühe päeva jooksul võeti linti kõik kaadrid, mida «Clockworki» ilmestamiseks tarvis.

Dreadpin oli ainus rokkbänd, kes Sky.ee ja Jägermeistri korraldatud kevadisel konkursil rahvahääletuse vooru jõudis ning end mõneti üllatuslikult võidule vedas. Nende «Clockwork» on tegelikult võrdlemisi vana lugu – bänd, mis alustas tegutsemist juba 2008. aastal, pani loo alles teisele plaadile.

Kollektiivi muusikat iseloomustavad groovy'kad rütmisektsioonid, progressiivsed ja looklevad kitarrikäigud ning kaks vokaali. Bändi vokalistid ja kitarristid on Allan Sermann ja Olaf Piir, basskitarrist on Fredy Vamper ja trummidel on Kuldar Peedo.

Dreadpini vokalist Allan selgitas, et nende lugu räägib igapäevasest rapsimisest: vara tööle, hilja voodi - see kõik lämmatab tema sõnul inimeste olemust . Kui nad finaali pääsesid, olid artistid isegi üsna üllatunud. «Seda tunnet on raske sõnadesse panna,» ütles Allan Sermann. «Üllatunud ja uhke oleks ehk see, kuidas seda kirjeldada.»

Samuti ei julgetud päris lõpuni loota, et võit saavutatakse. «Me lootsime, et see nii läheb, aga me teadsime, et teised kandidaadid on ka väga tugevad, seega mingit kindlust polnud,» tõdes Allan.

Videovõtetelt lahkus kogu bänd väga ülevas meeleolus. «Kõik olid väga sõbralikud ja toetavad, mis tähendab mulle isiklikult väga palju,» vahendas Allan emotsioone. «Kõik toimis nagu kellavärk (pun intended!) ning niisama aega ei raisatud. Oleme ääretult tänulikud selle võimaluse üle ja saadame suured kallistused kõikidele asjaosalistele! Te olete megad!»

Konkursi žüriis osalenud loovagentuuri Havas loovjuht Toomas Verrev teab, et kogu loomingu kohta kehtib üks reegel: kui midagi teha, siis teha hästi. «Kuidas aga teha hästi metalbändile videot? Kui teha kõike liiga õigesti, on paratamatult tulemus veidi vildakas või vale. Sellepärast leidsimegi, et teeme midagi, mis on veidi üllatav. Ning loomulikult hästi teostatud, millele viitab nii settide valik kui üldine pildikeel,» avaldab ta saladuskatet sellelt, milline lõppversioon lõpuks publikuni jõuab.

Jägermeistri tootejuht Ergi Asten rõõmustas väga, et raskema muusika esindajad konkursil võidutsesid. Temagi ootab põnevusega valmivat muusikavideot: «Usun ja loodan, et see konkurss annab hoogu nende edasisele karjäärile,» ütles Asten.

A Cube Agency ja Jägermeistri abiga saab Dreadpini «Clockwork» muusikavideo valmis augustikuus. Siis saavad rokimaagiat pildis nautida juba kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles