Islandi popstaar Eestis: tänu Eurovisioonile sain kümme korda kuulsamaks! (1)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Muusik Daði Freyr ütleb, et poppmuusikast või fungist väga kaugemale oma loominguis ilmselt ei purjeta.  
Muusik Daði Freyr ütleb, et poppmuusikast või fungist väga kaugemale oma loominguis ilmselt ei purjeta.  Foto: Daði Freyr

Näib, et Rakvere on sel suvel see koht, kus olla ja kuhu minna. Pelgalt kaks nädalat enne, kui Rakvere vallimäele saabub popproki suurkuju, 40 aastat Aafrika vihmavalinguid õnnistanud Toto, saab Rakveres ühel õhtul kuulata läbilõiget Eesti funk-muusika paremikust, nautida mängust GTA pärit koordineeritud muusikavalikut ja kaeda oma silmaga üle üks Islandi poppmuusika eredamaid tähti Daði Freyr, kui toimub järjekorras teine Rakvere Funkfest.

Islandi muusiku Daði Freyri jaoks on see esimene kord Eestis, kuid Eesti ei ole talle siiski võõras. «Ma õppisin kaks semestrit Berliinis koos Marten Kuningaga. Üks mu sõber, kes hiljuti Eestisse kolis, rääkis mulle, et Marten on Eestis kuulus. Ma seda ei teadnud,» avaldas ta ajakirjanikule.

Inimesed teavad teid eelkõige Eurovisioonilt, vähem muu põhjal, mida te veel teinud olete. Kuidas Eurovisioon teie karjääri muutis?

Eurovisioon ei muutnud mu unistusi või ambitsioone, see lihtsalt andis neile taganttõuke. Ma ei hoolinud absoluutselt siis ega hooli ka nüüd sellest, mitmenda koha ma sain või mida mu esinemisest arvati, sest mu eesmärk oli algusest peale oma nimi suurte tähtedega kirjutada ja kümme korda kuulsamaks saada. Minu jaoks oli Eurovisioon algusest peale hüppelaud millegi enama poole.

Eurovisioon muutis selles mõttes paljutki, et ma sain, mida tahtsin – palju suurem hulk inimesi teab mind, inimesed jälgivad ja hoiavad silma peal, mida ma teen. Aga jällegi – see ju oligi mu plaan algusest peale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles