Maalikunstnik Sirje Petersen avab Draakoni galeriis isikunäituse «Valguse kulg»

Kultuuritoimetus
Copy
Maalikunstnik Sirje Petersen
Maalikunstnik Sirje Petersen Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Esmaspäeval, 25. juulil kell 18.00 avab Sirje Petersen Draakoni galeriis isikunäituse «Valguse kulg». Näitus jääb avatuks 19. augustini 2022.

Sirje Petersen on maalikunstnik ja õppejõud. Petersen tegeleb loomingus ennekõike inimese ja inimlikkusega. Tema maalidel kohtume inimese sisemaailma peegeldustega, kus oluline osa on värvil kui väljendusvahendil.

Puhastades maali üleliigsetest detailidest ja lisades tajutavaid nüansse isiklikest kogemustest saavutab ta teostes mõõtme, mis on muutunud peaaegu abstraktsiooniks. Seekordsel väljapanekul siseneme tema maalidel hingesoppidesse, kuhu langeb valgus, et anda aimu inimhinge varjatud kihtidest. See on kunstniku tunnetuslik teekond ajas.

Sirje Peterseni maal
Sirje Peterseni maal Foto: Pressifoto

Sirje Petersen osaleb aktiivselt kunstinäitustel alates 1981. aastast, tal on olnud enam kui 60 isiknäitust ning tema töid on eksponeeritud nii Eestis kui ka mujal maailmas, alustades Põhjamaadest ja lõpetades Filipiinide ja Port-Louis Mauritiusega Aafrikas.

Peterseni looming kuulub mitmetesse kogudesse: Tartu Kunstimuuseum, Eesti Kultuuriministeerium, Tartu Ülikooli Raamatukogu, Tartu Ülikooli Observatoorium, Eesti Vabariigi Riigikohus, Pärnu Uue Kunsti Muuseum, Lüneburgi Kunstikogu Saksamaal ning paljudesse erakogudesse üle maailma.

Petersen oli 2021. aastal Kristjan Raua preemia nominent, Konrad Mägi preemia nominent aastatel 2019 ja 2021 ning Eesti Kunstnike Liidu 19. aastanäituse publikupreemia laureaat 2019. Alates 2000. aastast töötab ta Kõrgemas Kunstikoolis Pallas maalikunsti kaasprofessorina.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles