Tartu Kunstimajas avatakse Karin Strohmi isikunäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Karin Strohmi looming
Karin Strohmi looming Foto: Pressifoto

29. juulil kell 18.00 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis Karin Strohmi isikunäitus «Hilja olla tagasihoidlik».

Karin Strohmi näitus koosneb maaliseeriast, mis kujutab endast visuaalseid mõttemänge, mis on inspireeritud looduse ja antropotseeni omavahelisest mõõduvõtust, suhestumisest. See on pilguheit elu ringkäigule.

Kunstnik lisab: «Lihasööjataimedest kinni kasvanud maastikud, mille on asustanud aretatud küülikute-sigijate mass. Küülikud kui tsiviliseeritud maailma sümbolid karnivooride džunglis. Kes siin keda sööb? Hoolimata sigijate mobiilsusest ja näilisest jõupositsioonist saavad taimed meid mullast ju varem või hiljem kätte. Aina tihenevas konkurentsis ja pingest tiines õhustikus sigivad küülikud üha edasi. See omakorda loob huumust ja liha karnivooridele...»

Maalidel kasutatud sümboolika – küülikud, lihasööjad taimed, kinni kasvanud maastikud – kujutab endast kunstniku nägemust kaasaja psühholoogilisest portreest. Näituse nimi on laenatud saksa sõjajärgse luuletaja Günter Eichi luuletuse pealkirjast, mis kunstniku sõnul iseloomustab hästi ka praegust aega. Näituse tööd on valminud viimase aasta jooksul.

1986. aastal sündinud Karin Strohm on õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Mullu toimus tal Tartus isikunäitus Tampere Majas.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles