Filminohiku kuulamisrõõm: Quentin Tarantino hakkas taskuhäälingut tegema

Kultuuritoimetus
Copy
Quentin Tarantino 2021. aastal Roomas
Quentin Tarantino 2021. aastal Roomas Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Scanpix

Lavastaja Quentin Tarantino avaldas 19. juulil oma filmiteemalise taskuhäälingu «The Video Archives Podcast» esimese saate. Taskuhääling sai nime videolaenutuse järgi, kus Tarantino noorena töötas.

Tarantino kaassaatejuhiks on Roger Avary, kes töötas koos Tarantinoga Video Archives videolaenutuses ning samuti edukaks stsenaristiks ja lavastajaks sai. Avary aitas Tarantinol kirjutada «Pulp Fictioni» loo ning kirjutas ja lavastas 2002. aastal ilmunud filmi «Võrgutamisreeglid», mis põhines Bret Easton Ellise romaanil. 

Taskuhäälingus «The Video Archives Podcast» räägivad Tarantino ja Avary igal nädalal mõnest filmist, mille võis leida Video Archives videolaenutuse valikust. Kui Tarantinole tööd andnud videolaenutus uksed kinni pani, ostis Tarantino nimelt ära kõik seal laenutuseks pakutud videokassetid. Nüüd on need kassetid taskuhäälingu lähtematerjaliks.

Esimeses saates tuleb juttu John Carpenteri 70ndate ulmefilmist «Dark Star» ning 1979. aastal ilmunud vähetuntud krimikomöödiast «Cocaine Cowboys», kus mängis Jack Palance.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles