Ukraina rindelt Viljandisse esinema tulnud folk-metal-bändi liider: «Ei kujutanud ette, et suudan kunagi kedagi nii tugevalt vihata.»

Margus Haav
, reporter
Copy
Pavlo Volõšõn tuli Viljandisse enam-vähem otse rindelt ja läks kohe sinna ka tagasi.
Pavlo Volõšõn tuli Viljandisse enam-vähem otse rindelt ja läks kohe sinna ka tagasi. Foto: Elmo Riig

Viljandi pärimusmuusika festivalil astus kahe menuka kontserdiga üles Ukraina folk-metal-bänd Geneza. Sõjapiirkonnast saabunud meeste kontsert oli tähelepanuväärselt võimas ja jõuline ning võib üksnes ette kujutada, mis meeste sees toimus ning milline raev seal keeda võis.

Need mehed nalja ei tee. Mustad püksid, mustad rahvuslike tikanditega särgid. Kitarrid mürisevad, trummid tärisevad. Habemed on väärikalt turris, juuksed lehvivad.

Geneza asutati 2013. aastal Ukrainas Krõvõi Rihis. Nad ühendavad Ukraina rahvalaulu metal’iga. Laval püüdis eriti pilku bändi kasakasoenguga liider Pavlo Vološõn.

Kohtume Vološõniga enne laupäevast kontserti pärimusmuusika aida katuseterrassil. Festivalisumin kostab üles, kirju päevavari laperdab tuuleiilide käes. Lühikeses kleidikeses ettekandja laveerib osavalt laudade vahel. Pilk Vološõni prillide taga pilk on kindel ja karm. Ta ei taha rääkida vene keeles ja eelistab emakeelt. Arusaadav. Meie jutuajamist vahendab sestap Oksana Mintšuk. Sõjaväeteenistuses olev Vološõn sai Viljandisse tänu tohutule asjaajamise rägastikule. Annab Viljandi kontserdi ära ja sõidab tagasi oma kodanikukohust täitma. Oma kodumaad kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles