SÜDANTLIIGUTAV 78-aastane Joni Mitchell laulab peale mitmekümne aastast pausi enda suurimat hitti

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Joni Mitchell, aastal 2022
Joni Mitchell, aastal 2022 Foto: Frazer Harrison/ Scanpix

Maailmakuulus artist Joni Mitchell, kes esines viimati 22 aastat tagasi, tegi üllatusesinemise ja laulis enda laulu «Both Sides Now».

Joni Mitchell on üks kuulsamaid lauljaid ja laulukirjutajaid. Tema populaarseimad hitid on «Big Yellow Taxi» ja «Both Sides Now». Kanadast pärit muusik õppis iseseisvalt selgeks kitarrimängu. Tema stiil on olnud väga unikaalne ka selle poolest, et ta häälestas enda kitarri täpselt nii, nagu ta ise tahtis ja tundis, et hästi kõlab. Enda sõnul on ta kasutanud 51 erinevat kitarri häälestust.

Aastal 2015 jäi Joni haigeks ja tal oli aju aneurüsm. Ta teavitas, et lõpetab enda muusikukarjääri. Sellest taastumine oli naisele väga raske. Haigus võttis temalt kõnevõime ja ta ei osanud enam kõndida. Sellest ajast peale on ta uuesti kõndima õppinud ja kõnevõime tagasi saanud. Seda enam läheb tänavune esinemine ta fännidele hinge.

Viimati oli võimalik Joni Mitchelli kuulata laulmas 22 aastat tagasi. Nüüd tegi muusik 78-aastaselt üllatusesinemise ja laulis ühte oma populaarseimat laulu «Both Sides Now». Laulu sõnum omandab vanusega veelgi sügavama tähenduse ja kisub pisara silma.

Esitlus toimus Newport Folk festivalil 24. juulil. 
Loe lähemalt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles