KULTUURIS KUUM ⟩ Isiklik rallilugu: Sander Joon räägib, kuidas sündis tema auhinnatud animapärl «Sierra»

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Vestlus Sander Joone ja Aurelia Aasaga Tartuffil Postimehe telgis
Vestlus Sander Joone ja Aurelia Aasaga Tartuffil Postimehe telgis Foto: Andra Rahe

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingu «Kultuuris kuum» värske saade on salvestatud Tartu Raekoja platsil üles seatud telgis, kus toimuvad Tartu armastusfilmide festivali Tartuff eriüritused. Saate külalisteks on uue hitt-animafilmi «Sierra» autor Sander Joon ning produtsent Aurelia Aasa, kellega vestles Tartus publiku ees kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Saates räägib Joon lähemalt, kuidas teda inspireeris isa Heikki Joone 80ndatel tehtud lühianimafilm ning millised keerukused kaasnesid nii sürreaalses stiilis animafilmi tegemisega. Produtsent Aurelia Aasaga tuleb lisaks juttu sellest, kuidas taotleti «Sierrale» rahastust ja millised on ühe lühianimafilmi levivõimalused.

«Sierra» on välismaistel filmifestivalidel võitnud enam kui tosin auhinda. Tartuffi avapäeval linastus see Eestis esimest korda.

Filmi tegevus leiab aset sürreaalses autoralli maailmas ja see näitab läbi absurdi prisma, mis võib juhtuda, kui vanemad suruvad lastele peale oma seisukohti. «Garaažis askeldava isa kirg ralli vastu läheb nõnda suureks, et tema poeg muutub võidusõidu käigus rehviks,» on kirjas sünopsises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles