Ugala teater alustab 103. hooaega

Kultuuritoimetus
Copy
Ugala teater mängis kaks suve Kukenoosi aidas lavastust «Etturid». Tänavu ühtegi suvelavastust Järvamaal ei näe.
Ugala teater mängis kaks suve Kukenoosi aidas lavastust «Etturid». Tänavu ühtegi suvelavastust Järvamaal ei näe. Foto: Gabriela Urm

Ugala teatripere on suvepuhkuselt naasnuna rõõmu ja indu täis, et minna vastu uuele mitmekülgset loomingut pakkuvale hooajale. Algavast hooajast liitub Ugalaga ka neli noort, kevadel Lavakunstikooli XXXI lennu lõpetanud näitlejat, keda suure rõõmuga Ugalas tervitatakse.

Uued näitlejad Ugala trupis on Alden Kirss ja Jass Kalev Mäe, kes astuvad üles ka suvelavastuses «Kolm musketäri», ning Maarja Mõts ja Margaret Sarv. Maarja tegi oma esimese rolli Ugalas eelmisel hooajal koostöölavastuses «Suveöö unenägu». Ugala trupi liikmena näeb teda juba hooaja avalavastuses «Kirsiaed». Margaret Sarv koos Alden Kirsi ja Jass Kalev Mäega teeb kaasa hooaja teises uuslavastuses «Kolm ahvi».

Ent veel enne uusi esietendusi on juba tänasest, 4. augustist taas laval armastatud suvelavastuse «Kolm musketäri" viimased etendused Õisu mõisa pargis.

15. augustil jõuab Viljandi linnaruumis publiku ette meie teine sellesuvine uuslavastus – Marika Palmi ja Liis Aedmaa rännaklavastus «Viljandi lood: Jaan».

Rännaklavastus viib meid Jaani jälgedes Viljandisse 1982. aastal, mida enam päris sellisel kujul olemas ei ole. Justkui ajarändurid tulevikust saame vaatajatena osa ühe mehe elust, keda samuti enam olemas ei ole. Sest nagu ütleb Jaan ise: «Ma mõtlen nii, et igal inimesel on õigus oma saatusele, eluloole, mõtteilmale ja selle jagamisele kaasinimestega». Rännakujuhid on Marika Palm ja Oskar Punga. Etendused toimuvad vaid kaheksal õhtul Viljandi linnaruumis.

Ugala 103. sisehooaja avab 10. septembril suures saalis lavastus «Kirsiaed».

Ranevskaja loobub elust Euroopas ja tuleb kirsside õitseajal tagasi koju. Seal pole midagi muutunud – ikka samad lood ja laulud, sama usk, samad inimesed. Kõik on nii armsalt väsinud, tüütu, rahulik, mälestustest ja painetest tulvil. Kõik näib olevat hästi, aga kodumaja on aastaid tagasi laenu katteks panti pandud, intressid maksmata, sundmüük ähvardavalt lähedal, katastroof raketina liginemas. Siiski elavad kõik majalised edasi nii, nagu poleks midagi juhtunud.

Anton Tšehhovi maailmaklassika toob lavale Andres Noormets, kes on ka lavastuse kunstnikuks ja muusikaliseks kujundajaks. Lavastuse ühes peaosas on külalisena Mari-Liis Lill.

Väikeses saalis avab hooaja 8. oktoobril esietenduv «Kolm ahvi», mille toob lavale Ringo Ramul. «Kolm ahvi» on trupi ühisloominguna sündiv lavastus, kus kohtuvad äsja Ugalaga liitunud noored näitlejad Alden Kirss, Jass Kalev Mäe ja Margaret Sarv ning Terje Pennie.

Novembris jõuavad lavale veel kaks uut lavastust – 12. novembril väikeses saalis Johan Elmi lavastus «Tule õige koju» iiri autori Phillip McMohani näidendi põhjal ning 26. novembril suures saalis Patrick Barlow’ komöödia «39 astet», mille lavastab Sander Pukk.

Ootame oma publikut nii suvistele vabaõhuetendustele kui peagi ka teatrisaalidesse. Sügishooaja etendusi hakkame mängima juba 3. septembrist, mil mängukavas on publiku lemmikuks valitud pöörane komöödia «Võrku püütud» suures saalis (lavastaja Tanel Jonas) ja Taago Tubina «Triller» väikeses saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles