FESTIVAL ⟩ Klassikaline muusika tahab kontserdisaalist välja

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Üks festivali esinejaid: hinnatud M4GNET Kvartett. Nemad mängivad 12. augustil Beethovenit, Haydni, Glassi ja Reichi. 
Üks festivali esinejaid: hinnatud M4GNET Kvartett. Nemad mängivad 12. augustil Beethovenit, Haydni, Glassi ja Reichi. Foto: Veljo Poom

Suvised festivalid toimuvad enamasti väljas, toimetatakse tule või vee ääres või müüride vahel, kus tuleb ehk ka tülikate sääskedega rinda pista. Täiesti uus klassikalise muusika festival «Kammermuusika Fotografiskas» toimub mõneti intiimsemas atmosfääris. 11. ja 12. augustil. Ja nagu nimigi ütleb, Fotografiskas. Festivali korraldaja pianist Kärt Ruubel (pildil) räägib, milleks ja kuidas.

Miks kammermuusika? Miks just Fotografiskas?

Kammermuusika loob minu arvates minimaalsete vahenditega maksimaalse elamuse. Põhimõtteliselt võib pillid kohe kätte võtta ning hakata muusikat looma.

Kammermuusika on igasuguse muusika alus, sest see põhineb üksteise kuulamisel ja vastastikusel reageerimisel. See on niivõrd loomulik viis musitseerimiseks, teistega koos. Kammermuusikas on midagi väga familiaarset, kuna koosseisud on väikesed ja mängupartner võiks olla lisaks suurepärasele muusikule ka tore inimene, sest ühist ajaveetmist on koosseisudel väga palju. Ideaalis luuakse kvaliteetset muusikat ja veedetakse toredasti aega, täielik paradiis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles