Varastatud laulusõnad: Jeff Becki ja Johnny Deppi tabas plagiaadisüüdistus

Kultuuritoimetus
Copy
Jeff Becki ja Johnny Deppi kontsert Helsingis
Jeff Becki ja Johnny Deppi kontsert Helsingis Foto: IMAGO/Jussi Nukari

Jeff Beck ja Johnny Depp andsid 15. juulil välja ühise albumi «18». Rolling Stone vahendab, et albumil leiduva laulu «Sad Motherfuckin' Parade» sõnad võivad olla näpatud vanast luuletusest «Hobo Ben», mille lausus hulkur Slim Wilson ja salvestas folklorist Bruce Jackson.

Süüdistus pärinebki Bruce Jacksonilt, kes jäädvustas Slim Wilsoni tekste 1974. aastal ilmunud raamatus «Get Your Ass in the Water and Swim Like Me». Folkloristi arvates on «Sad Motherfuckin' Parade» esialgseks autoriks suuremas osas Slim Wilson, Becki ja Deppi kirjutatuks võib tema sõnul pidada ainult üksikuid lauluridu.

«Ainsad kaks rida, mis pärinevad Beckilt ja Deppilt, on «Big time motherfucker» ja «Bust it down to my level», kõik ülejäänu on aastakümnete eest Slim Wilsoni esitatud. Ma ei ole midagi sellist kunagi varem näinud. Olen avaldanud juba 50 aastat ja see on küll esimene kord, kui keegi on midagi varastanud ja sellele oma nime külge pookinud,» kommenteeris Jackson.

Tõepoolest, isegi Becki ja Deppi laulu pealkiri kõlab Slim Wilsoni luuletuses, milles on rida: «You better try to keep you ass in this corner of shade / 'cause if the Man come you make a sad motherfuckin parade.». Slim Wilsoni suust pärinevad näiteks ka read «I’m raggedy, I know, but I have no stink» ning «God bless the lady that'll buy me a drink», mille leiab samuti Becki ja Deppi laulust. 

Albumi «18» esindaja ütles Rolling Stone'ile, et muusikute tandem võtab süüdistust tõsiselt ning Wilson märgitakse kaasautoriks, kui süüdistusel nende arvates alust on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles