Arvamusfestival tähistab juubelit vinge kultuuriprogrammiga

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Lonitseera
Ansambel Lonitseera Foto: ekvilibrist

Paides toimuva arvamusfestivali 10. sünnipäeva tähistatakse kireva muusika-, kino-, teatri- ja kunstiprogrammiga. Kaasa teevad DJ NOËP, Estonian Dream Big Band, Lonitseera ja Paide teater, comeback'i teeb legendaarne tantsulaager.

Festivali esimese päeva õhtul toimub Paide keskväljakul tantsulaager, mille järel mängib plaate DJ NOËP. Festivali teise päeva õhtul toimub suur sünnipäevapidu, mis kulmineerub ühise tordisöömise ja suurejoonelise kontserdiga.

Kontserdi annab džässmuusikakollektiiv Estonian Dream Big Band, mis astub esmakordselt lavale Dagmar Oja ja Kaire Vilgatsiga ehk ansambliga Suured Tüdrukud. Muusikaprogrammi kirgastavad veel ajakeskus Wittensteini retrodisko ja valgusshow. Philly Joe's Jazziklubi toob festivaliklubisse aga mõnusa Eesti džässi.

2015. aasta arvamusfestivali arutelust alguse saanud Paide teater mängib festivali külastajatele lavastust «Udu: mälukontsert kolmele häälele». Samuti toimub laupäeva hommikul Paide Muusika- ja Teatrimaja kultuuriaias Paide teatri brantš.

Paide kinos toimub kinoprogramm, kus on nii rahvusvahelised kui kodumaised väärtfilmid. Paide linna salajasi paiku on võimalus avastada Ründo Mültsi eestveetaval müstilisel öörannakul vanalinnas. Esmakordselt teeb arvamusfestivalil ajalootuure Twitterist tuttav Keskaja Inimene.

Paide tänavatel saab festivali ajal näha kunstnik Elo Liiva valgusinstallatsioone, kuid kunsti jagub ka Paide Muusika- ja Teatrimaja Avatud Galeriisse. Fotonäitustest on esindatud André Perlsteini «Prantsuse kinolegendid», Bálint Pörneczi «Figurák» ning Kata Bereczki «Elu teekond». Lisaks on võimalik avastada Gerda Nurga ja Kaisa Maasiku heliinstallatsiooni «Sirgjoone kestev paindumine».

Kultuuriprogrammi kuuluvad ka kultuuriteemalised arutelud. Lastele on suunatud luguteatri arutelu-etendus «Millist teatrit lapsed tahavad?». Arutelu käigus küsitakse lastelt, millist teatrit nemad päriselt näha soovivad ning milline on nende jaoks tõeline teatrielamus. Kavas on ka arutelu pealkirjaga «Teatritempel», kus juureldakse, kas teater võib meid muuta paremaks inimeseks ja kas teater võiks kuuluda ka laste kooliprogrammi.

Arvamusfestivali kultuuriprogrammi avab Paide keskväljakul ansambel Lonitseera neljapäeval, 11.08 kell 18.00.

Kultuuriprogrammi on kokku pannud Paide Muusika- ja Teatrimaja. Kogu kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles