Prantsuse ooperilegend Natalie Dessay annab Tallinnas kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
Natalie Dessay
Natalie Dessay Foto: Simon Fowler-Erato

Ooperistaar, kelle looming on leidnud tunnustust Pariisis ja Viinis, Londonis ja New Yorgis, toob 26. augustil Tallinna publiku ette uue kava. Oma Tallinna kontserdi jaoks Alexela kontserdimajas on Dessay ette valmistanud teosed, mida saab harva kuulda väljaspool Prantsusmaad. Koostöös prantsuse džässkvartetiga annab laulja kontserdi «Võluv Legrand».

See kontsert on Dessay armastuseavaldus oma kodumaale Prantsusmaale, autentsele prantsuse šansoonile, džässile ja muidugi tema sõbrale, heliloojale Michel Legrandile, kes on tuntud oma filmide «Cherbourg'i vihmavarjud», «42. aasta suvi», «Yentl» ja paljude teiste poolest.

Michel Legrand (1932–2019) on kirjutanud umbes 800 muusikapala 250 filmi jaoks ja avaldanud sada albumit. Helilooja on teinud koostööd Edith Piafi, Charles Aznavouri, Frank Sinatra ja Liza Minnelliga. Ta on pälvinud kolm Oscarit ja viis Grammyt. Legrand on olnud kaheksa korda Kuldgloobuse ja kolm korda Césari nominent. 1950. aastate lõpus esines helilooja džässmuusikuna. 1958. aastal salvestas Michel Legrand oma esimese džässkompositsioonide kogumiku ja hakkas kirjutama muusikat mängufilmidele, mis tõi talle rahvusvahelise kuulsuse. 2013. aasta sügisel salvestas Legrand koos Natalie Desseyga ühise albumi «Entre elle et lui» (Warner Classics). Album saavutas Prantsusmaal kulla staatuse ning 2017. aastal ilmus uus «Between Yesterday And Tomorrow» (Sony Classical, 2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles