Järvid järve ääres: muusikaperekond plaanib ilusat suvekontserti

Kultuuritoimetus
Copy
Leigo Järvemuusika 2018. aastal
Leigo Järvemuusika 2018. aastal Foto: RUUDU RAHUMARU

13. augustil kõlab Leigo järve ääres taas muusika. Seekord tähistatakse kontserdiprogrammiga «Järvid Leigo järvel» muusikaperekonna Järvi juubeleid: Neeme Järvi 85, Paavo Järvi 60 ja Kristjan Järvi 50. Kogu programmi on kokku pannud Järvid ise ning see sisaldab nende lemmikteoseid.

«Loojangukontserdil» kantakse ette Pjotr Tšaikovski, Jean Sibeliuse, Eino Tambergi ja Aleksandr Glazunovi teoseid, laval on Eesti riiklik sümfooniaorkester, dirigendid Neeme Järvi, Paavo Järvi ja Kristjan Järvi. Solistidena astuvad üles Teet Järvi (tšello), Maarika Järvi (flööt) ja Lisa Kawasaki-Järvi (flööt), Madis Järvi (vioola), Miina Järvi (viiul), Ingely Laiv-Järvi (oboe) ja Marius Järvi (tšello).

Traditsioonilisel «Tule ja vee kontserdil» kõlavad Johannes Brahmsi, Bedrich Smetana, Villem Kapi, Veljo Tormise, Richard Wagneri ja Kristjan Järvi enda teosed. Esinevad Eesti riiklik sümfooniaorkester, Eesti rahvusmeeskoor, solistiks Maarika Järvi. Dirigeerivad Neeme Järvi, Paavo Järvi ja Kristjan Järvi.

Lisaks on «Päikesepaiste kontserdil» laval lausa üheksa Järvi perekonna solisti – Martin Järvi (viiul), Madis Järvi (vioola), Mihkel Järvi (klaver), Miina Järvi (viiul), Marius Järvi (tšello), Teet Järvi (tšello), Mari Järvi (klaver), Ingely Laiv-Järvi (oboe), Lisa Kawasaki-Järvi (flööt).

Leigo vabaõhualale pääseb 13. augustil alates kella 16. Piletid on müügil Piletilevis ja Fientas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles