Keskaegsete mõrvamüsteeriumite triloogia teine film «Apteeker Melchior. Viirastus» toob vaatajate ette juba esimesest filmist tuttavaid, kuid ka uusi tegelasi. Vaata lähemalt, kes on kes.

Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme on põiminud triloogia teise filmi stsenaariumis raamatu «Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus» tegelased ja sündmused täiesti uutesse, filmi jaoks loodud keerdkäikudesse.

Krimipõneviku teises filmis ehmatab öövahti kohutav viirastus – rikka kaupmehe traagiliselt uppunud tütar. Hommikuks on vahimees kõrgest tornist surnuks kukkunud ja kahtlastes õnnetustes kaotab elu veel mitu inimest. Neid sündmusi uuriva Melchiori teed ristuvad nii lõbutüdruku kui preestriga, nii võõramaa kunstniku kui hullunud ketseriga. Vihjed viivad ta Pirita kloostrisse, mille sünged võlvid varjavad unustusse maetud ohtlikku saladust.

Režissöör Elmo Nüganen märgib, et kui esimene film oli sissejuhatus Melchiori ja keskaegse maailma juurde, siis nüüd tehakse samm edasi. «Me näeme keskaegse inimese ja tolleaegse elu varjatud poolt. Ühes Tallinna hoovis viirastub. Aga mis on selle viirastuse taga? See harukordne juhtum sunnib Melchiori tungima inimhinge sügavustesse, mis on täis salapära, psühholoogilisi vastuolusid ja kurioosume, salaviha ja salaarmastust,» tutvustab Nüganen filmi ja lisab, et vaataja saab ka näha, millises suunas kujuneb Melchiori suhe salapärase tütarlapse Keterlyniga.

Apteeker Melchiori triloogia filmivõtted toimusid 84 päeva jooksul 2020. aasta juulist detsembrini.

15. aprillil 2022 esilinastunud triloogia esimest osa on kinos vaatamas käinud üle 122 000 inimese.

Teise filmi pidulik esilinastus toimub esmaspäeval, 15. augustil. Üle Eesti jõuab see kinokavadesse alates 19. augustist.

Kolmas film «Apteeker Melchior. Timuka tütar» jõuab ekraanidele oktoobris.

Kommentaarid
Copy