Tallinna klubis HALL esineb Islandi elektroonilise popmuusika ansambel GusGus

Kultuuritoimetus
Copy
GusGus
GusGus Foto: Jelena Rudi

Islandi elektroonilise muusika üks tuntumaid maitsekujundajaid GusGus esineb pühapäeval, 21. augustil Tallinnas klubis HALL.

Juba 1995. aastal, esialgu filmirühmitusena alustanud GusGus sai nime Rainer Werner Fassbinderi filmist «Hirm närib hinge seest», milles üks naistegelastest püüdis meespeategelast võrgutada talle kuskussi pakkudes.

GusGusi laiem rahvusvaheline edu saabus 2002. aastal albumiga «Attention», millelt pärinevad ekstsentrilised tantsuhitid «Moss» ja «David», mida kinnistasid järgnevad Saksa plaadileibli Kompakt alt ilmunud albumid «Arabian Horse» (2011) ja «Mexico» (2014).

Enam kui 25 aastat tegutsenud GusGus on katsetanud lugematute muusikastiilidega techno'st italo disco'ni ja UK garage’ist soul'ini, läbivaiks tunnusjoonteks kõrgläikene produktsioon, sünteetiline atmosfäär, hümnilikud popmeloodiad ja vankumatu tantsubiit. Nad on remiksinud Björki, Depeche Mode’i ja Moloko lugusid ning teinud koostööd Ian Browniga.

Grupis on aegade jooksul osalenud enam kui tosin muusikut, neist nimekamate seas lauljad Emilíana Torrini ja Högni Egilsson ning DJ-produtsent President Bongo. Tänase päevani on GusGusi tugitaladeks jäänud selle asutajaliikmetest helilooja, produtsent ja programmeerija Biggi Veira ning laulja Daníel Ágúst Haraldsson.

GusGusi viimane, järjekorras 11. täispikk album «Mobile Home» nägi ilmavalgust möödunud aasta südasuvel. Plaadil kaasa lööv Islandi elektropopi trio Vöki laulja Margrét Rán on tänaseks GusGusi täieõiguslik liige, kes astub üles ka HALLi kontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles