Värske mängufilmi «Apteeker Melchior. Viirastus» üks peategelasi on kahtlemata keskaegne Tallinna linn. Filmisündmustes paremaks orienteerumiseks tegi Postimees graafilise kaardi.

Apteeker Melchiori filmitriloogia teise osa ekraanile jõudmine on taaselustanud ka kevadised ekskursioonid filmi radadel läbi Tallinna vanalinna.

Retke üheks juhiks olev Tallinna Linnamuuseumi arheoloogiakogu hoidja Küllike Tint tõdeb, et ehkki ka ajaloolased ise ei tea detailitäpselt, milline keskaegne Tallinn oli, annab film ja vanalinnas asuvate apteeker Melchiori tegevuspaikade külastamine hea ettekujutse tollasest elust.

Milline oli Tallinn aastal 1409 ja mis on sellest säilinud? Mida kasutati akende katmiseks, kui klaasi veel polnud? Kiek in de Köki juurest algaval jalutuskäigul uuritakse ajalooteemalise filmi tegemise nüansse ning arutletakse, mida oleks saanud veel juurde lisada või hoopis filmist välja jätta.

Tallinna Linnamuuseumi korraldatud avalikud ekskursioonid «Apteeker Melchiori» filmi radadel alustavad pühapäeval 14. augustil ja toimuvad nädalavahetustel poole septembrini.

Kommentaarid
Copy