NÄDALA FILM Otsi lolli, kes ei kardaks kolli

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kaader Jordan Peele’i pop-luupainajast «Ei».  FOTO: Filmikaader
Kaader Jordan Peele’i pop-luupainajast «Ei». FOTO: Filmikaader Foto: Filmikaader

Koomikuna tuntuks saanud Jordan Peele’i kolmas täispikk mängufilm tõestab, et Peele on nii ärimees kui ka kunstnik, kes ei näe erisust kunsti ja kommertsi vahel ega pea ka paljuks mängida silmamoonduse ja irooniaga. Kuidas saakski sellele ei öelda?

OJ (Daniel Kaluuya) ja EMi (Keke Palmer) isa sureb kummalistel asjaoludel. Ja kummalise all pean ma silmas, et münt kukub taevast alla ja surmab nende hobusekasvatajast isa, kes surmahetkel nende väärtuslikema ratsu seljas istub. Õde ja vend, kes aja jooksul niigi lahku kasvanud on, leiavad teineteist jooksmas vastassuunas: OJ leiab lohutust hobustest ja endassetõmbumisest, EM aga keskendub oma karjäärile meelalahutusäris.

Nad on laostunud nii rahaliselt kui ka moraalselt, depressiivsed ja sihitud, kuni üks veider vahejuhtum rantšos, elektrikatkestus, silmapiiril varitsev salapärane pilv ja paar kadunud suksut panevad nad mõtlema turvakaamerate paigutamisele. Ilmneb, et nad ei ela rantšos sugugi üksi. Nende teine mõte? Televisioon maksaks nende puuküürnikku jäädvustava video eest miljoneid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles