NÄDALA PLAAT ⟩ Turvapatjadega suvealbum

Margus Haav
, reporter
Copy
Calvin Harris 2015. aastal Billboardi muusikaauhindade jagamisel. FOTO: L.E. Baskow
Calvin Harris 2015. aastal Billboardi muusikaauhindade jagamisel. FOTO: L.E. Baskow Foto: L.E. BASKOW

Calvin Harris (Adam Richard Wiles) on 38-aastane šoti DJ ja produtsent, kes püsib juba aastaid DJ-de toiduahela ülemises otsas ning kes küsib ja saabki ühe õhtu plaadikeerutamise eest muljet avaldavad 350 000 eurot. «Funk Wav Bounces Vol 2» on mõtteline järg albumile «Funk Wav Bounces Vol 1» (2017).

Kui EDMi kui sellist on nahutatud varasema pisut põlgliku suhtumise pärast muusikapärandisse, siis Harrise kiindumus kaheksakümnendate rikkalikku varasalve pole olnud mingi saladus tema karjääri algusest peale. Sellegi albumi juured on üsna sügavalt selles kümnendis. Neljateistkümnes palas teeb kaasa enam kui paarkümmend rohkem või vähem nimekat staari, Snoop Dogg, Young Thug, Pharrell Williams, Dua Lipa, Busta Rhymes, Justin Timberlake, Chloe Bailey, 21 Savage ja Jorja Smith teiste hulgas.

See on iseenesest tore fakt, et Harris jättis mõned miksimise käigus tekkinud pisivead sisse, et kogu komplekt ehedam ja vahetum paistaks. Häda on ainult selles, et seda tehti tahtlikult, tavakuulaja ei saa sellest ilmselt mitte kui midagi aru ja staarikoorem on pisut liiga massiivne, et kogu materjal vabalt lendama hakkaks. Põhimõtteliselt on Harris taas kasutanud vana head äraproovitud mitme turvapadjaga varustatud nippi, kus keevitab valmis tantsupõrandakõlblikud põhjad ning laseb neile staaridel peale laulda ja räppida. Täpselt sama, mida ta tegi albumil «Funk Wav Bounces Vol 1», kus tegid teiste hulgas kaasa Frank Ocean, Pharrell Williams, Migos ja Ariana Grande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles