Vene ansambel ei pääse ka varem väljastatud viisaga Eestisse (1)

Copy
Shortparis.
Shortparis. Foto: promo

Kultuuriministeeriumi teatel ei pääse Venemaa ansambel Shortparis ka varem väljastatud viisaga sanktsiooni jõustumisel Eestisse kontserti andma.

«Kultuuriüritusel osalemine läheb sanktsiooni alla, see tähendab sel eesmärgil riiki siseneda ei saa, ka juhul, kui viisa on varem väljastatud,» vastas kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits Tartu linnavalitsuse päringule.

«Sõjalise agressiooni tõttu Ukrainas on kultuurikoostöö Venemaaga katkestatud. Loodame sõja peatset lõppu ja võimalust kultuurikoostöö jätkumiseks tulevikus,» lisas ta.

Varem väljastatud viisaga Eestisse pääsemise küsimus tekkis Tartu linnavalitsusel, sest Tartus on korraldaja planeerinud ansambli Shortparis esinemise septembri alguses. «Sama bänd pidi ka enne Tallinnas esinema ja on korraldaja väitel Vene režiimi vastased, mida väljendab ka nende muusika,» kirjutas Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond. Tartu linn soovis teada, et kui riik on bändile viisa väljastanud, kas sellega on riik justkui oma heakskiidu nende esinemistele juba andnud.

Valitsus kiitis 11. augustil heaks 18. augustist jõustuva sanktsiooni, millega piirab Vene Föderatsiooni kodanikele nii viisade väljastamise kui ka Eesti väljastatud Schengeni viisaga välispiirilt riiki sisenemise.

Tagasi üles