Heraldi uus singel viib kuulaja varju tumedamale poolele

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Herald (vasakult): Jaan Liinat, Meelis Endla, Egert Vandel, Tauno Nava ja Sven Varkel.
Ansambel Herald (vasakult): Jaan Liinat, Meelis Endla, Egert Vandel, Tauno Nava ja Sven Varkel. Foto: Meelis Endla

Tõupuhast heavy-metal'it mängival eesti bändil Herald on ilmunud uus singel «Varju tume pool» koos videoga. Vokaaliga lööb laulus kaasa arhailise meestelaulu ansambel Lüü-türr, kes tähistab 20. augustil Aruküla lauluväljakul ühes Heraldiga antava kontserdiga oma 10. sünnipäeva.

Lugu «Varju tume pool» viib kuulaja meie kirevast ja stressirohkest keerulisest maailmast lihtsasse, kõigest kahemõõtmelisse varjuderiiki, kus valitsevad vaikus ja kurbus. Kord sinna sattunud – jäävad siiajäänutele vaid otsingud ning igatsus.

Teos on muusikaliselt Heraldi sirgjoonelisemast loomingust pisut eristuv, olles oma ülesehituselt kolmeosaline ja pigem veidi ballaadilik, aga evides siiski ka teravamaid nurki. Lugu kasvatab pinget ja ükskord prahvatab vimm, mis kogunend salaja … et siis jälle vaikusesse sumbuda.

Herald on nüüdseks üle 22 aasta ajanud oma selgesti eristuvat ja äratuntavat eestikeelse heavy-metal'i rida, mis täidab Eesti muusikamaastikul täiesti selget nišši. Muusikaliselt võib Heraldil leida sarnaseid jooni Iron Maideniga, täheldada kokkupuutepunkte Saksa power-metal'iga, lauljat on sageli võrreldud legendaarse Gunnar Grapsiga!

Lugu «Varju tume pool» võeti üles Heraldi poolt bändi enda Besat stuudios, kitarrid salvestati Attic stuudios. Loo miksis ja masterdas üks Eesti hinnatumaid toonmeistreid Kristo Kotkas. Loo video valmis koostöös Tarvo Tammeoksa ja Priit Lahiga.

Herald salvestab ja esineb stabiilses koosseisus:

  • Sven Varkel – vokaal
  • Egert Vandel – kitarrid, taustavokaal
  • Tauno Nava – kitarrid, taustavokaal
  • Meelis Endla – bass, taustavokaal
  • Jaan Liinat – trummid, löökriistad
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles