Fotografiska avab noore Korea moefotograafi näituse

Kultuuritoimetus
Copy
«Bad Dream No. 1», Cho Gi-Seok
«Bad Dream No. 1», Cho Gi-Seok Foto: Pressifoto

Neljapäeval, 18. augustil avab Fotografiska uue näituse «Kooseksisteerimine» noorelt kunstnikult Cho Gi-Seok, kes on üks praeguse aja tuntuim Aasia moefotograaf.

Cho Gi-Seok otsib oma fantaasiaküllases loomingus pidevalt ilu ning armastab kõrvutada inimkeha kaunite taime fragmentidega. Tema fotosid iseloomustab tugev kompositsioon, kus kõik alates valgusest ja värvidest on detailselt läbi mõeldud.

1992. aastal Korea Vabariigis, Seoulis sündinud Cho Gi-Seok jättis 20-aastaselt Kookmini ülikooli pooleli, et teha karjääri kunstilise juhi, visuaalkunstniku ja fotograafina. Esialgu pildistades oma sõpru ja lilli Soulis, pöördus ta järk-järgult moefotograafia poole ja lõi samal ajal, 2016. aastal, oma moebrändi KUSIKOHC.

Gi-Seok on võlutud ilust ja analoogsest fotoprotsessist, millega seda jäädvustada. Ta nimetab seda «ootamatuks iluks», mida tema jaoks digitaalne foto lihtsalt ei suuda tekitada. Moefotograafina on Gi-Seok teinud koostööd Vogue Korea, Elle Korea, Esquire Korea ja selliste kaubamärkidega nagu Prada, Nike, Adidas ja Cartier.

«Kooseksisteerimine» on Cho Gi-Seoki esimene suurem näitus, mille eesmärk on näidata tema 2018-2020 aastate loomingut.. Gi-Seoki fotosid iseloomustavad läbimõeldud kompositsioonid, kus kõik esemed on hoolikalt valitud ja teostatud. Seal on õrna rõhutatud harmooniat, puhtust, ilu, sümboolikat ja rafineeritud atmosfääri.

Ükskõik, kas tegemist on inimese või lille portreega, foto peegeldab elu keerukust ja selle kaunist mitmetähenduslikkust. Kooseksisteerimine on sõna, mille juurde Cho Gi-Seok oma töödes sageli naaseb. Ta usub, et kõik on määratud koos eksisteerima: kivid, puud, loomad, ruumid, masinad ja inimesed.

Näituse avamiseks loob uudse taimeinstallatsiooni hollandi florist Peter Boeijkensik, kes on eestlaste seas armastatud oma Rotermanni kvartalis asuva lillepoega. Peale avamist toimuvad Peter Boeijkensikaga näitusest inspireeritud floristika töötoad, mida florist ise kirjeldab nii: «Oodake ootamatut!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles