SUVEKULTUUR ⟩ Eesti rokilegende pildistanud Tõnu Talivee: elu on täis õnnelikke juhuseid

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Üks Tõnu Talivee enda tehtud lemmikfotosid on pilt Singer Vingeri  kitarristist Roald Jürlaust, kel on ees läbipaistmatust pehmest plastist lõigatud prillid. 
Üks Tõnu Talivee enda tehtud lemmikfotosid on pilt Singer Vingeri  kitarristist Roald Jürlaust, kel on ees läbipaistmatust pehmest plastist lõigatud prillid. Foto: Tairo Lutter

Tulihingelise Eesti rokipärandi jäädvustaja Tõnu Talivee fotonäitus 1970–1990 Eesti rokkansamblitest on septembri keskpaigani üleval Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogu klaasgaleriis. Toona oli tema eripäraks filmi tundlikkust tõstva ilmuti kasutamine, et vältida välguga pildistamist – see on andnud talle võimaluse teha pilte artiste ja publikut häirimata.

Talivee ütleb, et tal on elus olnud palju õnnelikke juhuseid: «Paljud asjad on ise justkui kätte jooksnud. Ma pole isegi kunagi mõelnud, et ma näituse tehnikaülikooli tuua võiksin, aga siis mulle hoopis pakuti seda. Ja nüüd on näitus koju jõudnud!» Talivee karjäär sai alguse tollase Tallinna Polütehniline Instituudi aulas toimunud rokikontsertidel.

Tõnu Talivee (70)

Nukufilmi restauraator, harrastusfotograaf, tulihingeline Eesti rokipärandi jäädvustaja

1973. aastal alustas tööd Tallinnfilmi nukufilmide grupis. Talivee on olnud 55 nukufilmi operaator. Praegu töötab ta Nukufilmis filmide restauraatorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles