NÄDALA TEATER ⟩ Saab sulle mu pildist vaid raam...

Pille-Riin Purje
, teatrivaatleja
Copy
Muusikaline lavastus on absoluutselt halastamatu hea maitse proovikivi.
  FOTO: Sven Tupits
Muusikaline lavastus on absoluutselt halastamatu hea maitse proovikivi. FOTO: Sven Tupits Foto: Sven Tupits

Kui 12. augustil suvemuusikalilt «Ada. Rääkimata lugu» koduteele asutasime, ümisesin sisimas: on õnnest puudu vaid üks täiskuuöine ujumine Kiidjärves… Sedamoodi huupi, Orumetsa lauluviisi uhal. Nagu juba mainisin, kirjutades suvelavastusest «Minul on vari», on eluloomuusikal äraütlemata kentsakas žanr. Kuna menulavastus «Vana klaver» jäigi mul nägemata, ei saa vaagida järjepidevust «Adaga».

Ott Kiluski – Ain Mäeotsa muusikalises lavastuses Ada Lundverist on tähtsad ekraanid, sest leidlikud ja hoogsad dokumentaalkaadrid äratavad mälestusi. Rariteedina mõjub jäädvustus Lundveri ja Mikk Mikiveri abielu registreerimisest, kus üks õnnitleja on Georg Ots. Märkimisväärne on laulude osakaal, laulud kujunevad tegelaste sisemonoloogideks tihtilugu kõnekamalt kui tekst.

«Ada. Rääkimata lugu»

Idee autorid Marek Toompere ja Tarmo Kiviväli

Teksti autor Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Siim Aimla, kunstnik Karmo Mende. Osades Anne Reemann, Saara Nüganen, Ott Raidmets, Sepo Seeman, Jan Uuspõld, Peeter Oja, Priit Strandberg, Birgit Sarrap, Kalle Sepp, Liina Tennosaar jt

Esietendus 28. juulil Kiidjärve pargis Põlvamaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles