Nick Cave'i püha maaletulek: muusikast eespool ja kõrgemal seisis kuri religioosne jutlustaja (2)

Indrek Mesikepp
, ajakirja Looming peatoimetaja
Copy
Nick Cave Haapsalus taasesitas täiuslikult oma rolli luuletaja ja jutuvestjana.
Nick Cave Haapsalus taasesitas täiuslikult oma rolli luuletaja ja jutuvestjana. Foto: Dmitri Kotjuh

Usun, et fännidel, kelle jaoks Nick Cave & The Bad Seedsi Haapsalu kontsert oli esmakohtumine bändiga, pettumust ei olnud. Kuulsin aga, et nii mõnelegi, kes bändi kümmekond aastat tagasi või varem näinud, mõjusid uued, eleegilisemad versioonid vanast materjalist pigem pettumusena. Ja neile, kes leidsid, et see kontsert oli küll müüdi oskusklik taasloomine, aga natuke nagu teiste inimeste pidu, tahaksin öelda: sa ei ole üksi.

Kolmapäeval kirjutas mu hea sõber Facebookis: «Homme on SUUR päev. Nick Cave & The Bad Seeds esimest korda Eestis! Haapsalus kohtume ja lükkame koos taeva eemale!» Teine tuttav kirjeldas Nick Cave’i erilisest materjalist ülikonda, mida ta oli kunagi kontserdi käigus saanud katsuda.

Aga mis me räägime Facebookist, kui ajakirjas Muusika ilmus Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Tederi vaimustusest kantud artikkel «Nick Cave, kaos ja inspiratsioon», kus autor muu hulgas arutleb: «1980ndate alul otsis Nick Cave õnne loomingulist energiat pulbitsevas Berliinis. Huvitav on mõelda, et samal ajal asus Berliini ka Arvo Pärt oma perega.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles