Von Krahli Teatris avaneb mehaanilistest skulptuuridest koosnev installatsioon

Kultuuritoimetus
Copy
Renzo van Steenbergeni ja Kristjan Pütsepa «Portaal».
Renzo van Steenbergeni ja Kristjan Pütsepa «Portaal». Foto: Pressifoto

Von Krahli Teatris avaneb 23. augustil kell 19 Renzo van Steenbergeni ja Kristjan Pütsepa kineetiline installatsioon «Portaal». Steenbergen ja Pütsep on loonud kaasahaarava heli-ja valgusinstallatsiooni, mis koosneb mehaanilistest skulptuuridest.

Ühest küljest on need skulptuurid nagu suured keelpillid või hoopis kinoprojektorid; nad juhivad heli ja valguse ning varjude vibratsioone ruumis. Masinate tekitatud vibratsioonid on audiovisuaalne komponeeritud harmoonia ja disharmoonia kahekõne, mäng, mis täidab kogu ruumi.

Renzo van Steenbergen on nomaad, kes tegeleb muusika, lavastuste, filmi ja installatsioonide ning produtseerimisega nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Samuti komponeerinud muusikat ning teinud helikujundusi erinevatele üritustele. teatrilavastustele ja lavastajatele Eestist ning välismaalt. Nende seas Sasha Pepelyaev, Dogtroep, Von Krahli teater, Alissa Šnaider, Mart Koldits ja Kristjan Sarv.

Kristjan Pütsep on hobiinsener Tallinnast, kes on töötanud meelelahutustööstuses viimased viisteist aastat. Ta on tootnud mitmeid mängufilme ning kavandanud mitmete Eesti ja rajataguste filmide eriefekte. Lisaks filmitööle on osalenud teatris, installatsioonikunstis ning muusikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles