Pühapäeval toimub toetuskontsert kontratenor Martin Karu õpingute toetuseks

Kultuuritoimetus
Copy
Martin Karu
Martin Karu Foto: Jake Farra

Haapsalust pärit kontratenor Martin Karu (24) lõpetas tänavu suvel maineka Guildhalli muusika- ja teatrikooli. Ta on esimene eesti kontratenor, kes läbi tiheda sõela Londonisse õppima pääses. Ja esimene, kes Guildhalli magistriõppesse siirdub.

Kultuuripartnerluse SA korraldab sellega seoses toetuskontserdi Martin Karu edasiste õpingute toetamiseks sel pühapäeval, 28. augustil kell 18.00 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus.

Koos Martiniga astub publiku ette hinnatud klavessiinimängija Reinut Tepp. Kõlab John Dowlandi ja Henry Purcelli muusika. Kaks aastat tagasi korraldati analoogne toetuskontsert. Tänavu suvel pälvis Martin Barclay de Tolly Sõprade Klubi stipendiumi 5 tuhande euro ulatuses.

Sisseastumiskatsed tegi Martin Karu Eesti Kaitseväes teenides, mis nõudis distsipliini ja järjekindlust enesearendamises, kuid tegu tõestab ilmekalt – sõjaväes käimine ei pane noore inimese haridusteed kinni. Ta sai sisse kõigisse kolme Londoni muusikakõrgkooli – Londoni Kuninglikku Muusikaakadeemiasse, Londoni Kuninglikku Muusikakolledžisse ning Guildhalli Muusika- ja Teatrikooli, valides neist viimase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles