Tallinna abilinnapea: linnateatri ehituse hind on kasvanud 4 miljoni euro võrra

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaarel Oja
Kaarel Oja Foto: Aron Urb

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja (SDE) ütles neljapäeval Tallinna linnavolikogu infotunnis, et Tallinna Linnateatri ehitusmaksumus on eelmise aastaga võrreldes kasvanud ligi 4 miljoni euro võrra.

Oja sõnul oli mullu tänavust linnaeelarvet kinnitades teatri kogumaksumuseks planeeritud 28,5 miljonit eurot, mis suurenes tänavuse teise lisaeelarve kinnitamisel 2,5 miljoni euro võrra. Linnavara ameti prognoosi järgi on nüüdseks aga puudu veel 1,5 miljonit eurot.

Linnateatri üks saale enne ehitust. 
Linnateatri üks saale enne ehitust. Foto: Sander Ilvest

Kallinemise taga ei ole Oja kinnitusel vigane eeltöö, vaid ehitusturu hinnatõusud. Linnateatri ehitust rahastab osaliselt ka riik ning Oja sõnul pole veel kadunud lootus, et riik aitab rahastada ka teatriehituse kallinemist.

Abilinnapea märkis, et praeguse teadmise järgi valmib teatrihoone kahe aasta pärast ehk teatri meeskond saab alustada 2024/2025. aasta hooaega uues majas.

Karl Sander Kase.
Karl Sander Kase. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni juhi Karl Sander Kase sõnul on kõige tähtsam, et uus linnateatri hoone valmis saaks. 

«Varem on tehtud otsus, et uue hoone valmimisse panustavad nii linn kui riik. Ehitushindade tõus ja kõrge inflatsioon on hinda kindlasti kergitanud. Tallinn saaks omalt poolt kindlasti rohkem panustada, sest linna eelarves leitakse pidevalt vahendeid uute uitmõtete elluviimiseks,» rääkis Kase Postimehele.

Ta lisas, et oluline on täita ka endale varem võetud kohustusi. «Jääb üle vaid loota, et linnavalitsus leiab koos riigiga lahenduse ning kultuurirahva kauaoodatud linnateatri uus hoone saab valmis,» ütles Kase. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles