Kas liiga šokeeriv? Üks stseen «Troonide mängu» sõsarsarjas võib vajada hoiatust (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Noor Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock) sarjas «Lohede koda»
Noor Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock) sarjas «Lohede koda» Foto: Sarjakaader

Uus «Troonide mängu» sõsarsari «Lohede koda» on sattunud kriitikalaine alla, sest 21. augustil ilmunud esimeses episoodis on traagiline sünnitusstseen, vahendab Deadline. Paljud leiavad, et sellega seoses oleks sarja alguses pidanud olema vastav hoiatus.

Vaatajarekordeid purustanud avaosas on stseen, kus kuningas Viserys (Paddy Considine) nõuab, et tema sünnitavale naisele Aemma Arynile (Sian Brooke) tehtaks keisrilõikus, kuid selle tagajärjel surevad nii naine kui laps.

Episoodi lavastanud Miguel Sapochnik ütles meediale, et ta pidas nõu mitme naisega, enne kui otsustas selle stseeni sarja sisse jätta. Sellegipoolest arvavad mõned heategevusühingud, et episoodi alguses oleks pidanud olema «päästikuhoiatus», et säästa sarnaste traumaatiliste kogemustega naisi.

Sünnituse käigus lapse kaotanud vanemate toetuseks loodud heategevusorganisatsiooni Sands juht Jen Coates ütles BBC'le: «Selline vaatepilt on igaühele suhteliselt traumaatiline. Kuna Suurbritannias sureb iga päev 13 beebit, avaldab sarjas kujutatud olukord paljudele inimestele suurt mõju. Kui episoodi alguses oleks hoiatus, saaksid nad paremini otsustada, kas oleks mõistlikum häiriv stseen või koguni terve episood vahele jätta.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles