Animalegend Priit Pärn tähistab sünnipäeva! Vaata, kus saad näha tema tippteoseid

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti animafilmifilmirežissöör Priit Pärn oma kodus.
Eesti animafilmifilmirežissöör Priit Pärn oma kodus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna, 26. augustil tähistab Eesti animafilmi vaieldamatu legend Priit Pärn sünnipäeva. Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis on 1. oktoobrini avatud Olga ja Priit Pärna kaksiknäitus ning 28. ja 29. augustil tähistatakse Priit Pärna sünnipäeva tasuta vabaõhukino seanssidega Artiumi katuseterrassil.

Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis on avatud Eesti animafilmi tipptegijate, viimsilaste Olga ja Priit Pärna kaksiknäitus. Galerii esimesel korrusel on vaatamiseks «Ole paigal – las ma vaatan!», mis annab sissevaate nelja joonisfilmi visuaalsesse disaini ja teisel korrusel avatud näitus «Läks lendu» mõtestab hea illustratsiooni olemust.

Priit ja Olga Pärna näitus Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis
Priit ja Olga Pärna näitus Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis Foto: Pressifoto

Kahel õhtul järjest, 28. ja 29. augustil, toimub Viimsi Artiumi katuseterrassil Olga ja Priit Pärna filmiõhtu.

28. augusti seanss kannab pealkirja «Puhas lust» ning sisaldab Priit Pärna animeeritud reklaam filme «Lahkudes kustuta valgus», «Remix» ja «Oiva» ning legendaarseid lühianima filme «Kolmnurk», «Hotell E» ja «1895».

29. augusti seansil jõuab publiku ette filmiprogramm «1+1», mis sisaldab režissööripaari Olga ja Priit Pärna ühiselt valminud lühianimatsioone «Ma kuklas tunnen...», «Elu ilma Gabriella Ferrita» ja «Tuukrid vihmas» ning Olga ja Priidu poeetilist sketši «5 Min of Drawing with Priit Pärn».

Näitust ja filmiprogrammi võiks nimetada ka «Priit Pärn – 50 aastat illustraatorina» ning «Priit Pärn – 45 aastat animarežissöörina».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles