GALERII ⟩ Kristjan Järvi ja Mick Pedaja andsid Viimsi Artiumis ühise kontserdi

Postimees
Copy

Põhjamaised loojad Kristjan Järvi ja Mick Pedaja andsid reedel Viimsi Artiumi suures saalis ühise kontserdi.

Muusikajuhi ja dirigendi Kristjan Järvi käe all viidi publik muusikalisele teekonnale, milles segunevad tema 2020. aastal ilmunud album «Nordic Escapes» ja Mick Pedaja sel kevadel ilmunud kogumik «Pray».

Üles astusid Mick Pedaja (laul, kitarr), Angeelia Pedaja (laul) ning Kristjan Järvi Ensemble.

Muusikalisele teekonnale järgnes järelpidu koos DJ Raul Ojamaa & Prikega. Meeleolu lõid videokunstnik Okeiko ja valguskunstnik Ave Martin. Heli eest vastutas Kaarel Tamra ja produtsent oli Siim Sareal.

Kristjan Järvi sõnul kõlab «Nordic Escapes» nagu soe, selge, läbipaistev loor - meskaliiniteekond, kus näeb nii virmalisi kui ka lühikesi ja värvikirevaid suvesid. «Diatoonilised sekventsid,» ütles Järvi tehniliselt.

«Kangas, mis sädeleb värelusest: kullatolm, ehk isegi tähed. Eeterlik folkmuusika, mis elab oma tekstuurides. Mõnikord on need karmid, mõnikord siidised. Tuju pilt, ei must ega valge. «Nordic Escapes». Kõlab nagu vihma viiskümmend varjundit ,» lausus Järvi.

Mick Pedaja album «Pray» koondab muusiku viimase kolme aasta jooksul valminud loomingut. See on ühislooming, jagades au kõigile, kes on albumil kaasa teinud ning aidanud selle teekonnal teoks saada.

«Kuulda sai trummipartiisid minu bändiliikmetelt Uku Kübaralt ja Aivar Survalt, abikaasa Angeelia Pedaja ingellikku häält, keelpillikvartett Preziosot. Samuti panustas erilise disainiga Angeelia ning helivõluga Kaur Kenk,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles